35.1 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialLiderii religioși, despre atacul terorist de la Nisa: Condamnăm orice manifestare de...

Liderii religioși, despre atacul terorist de la Nisa: Condamnăm orice manifestare de nebunie ucigaşă

Patriarhia Română și Vaticanul au condamnat, vineri, atentatul terorist care a avut loc, joi seara, la Nisa, unde un camion a intrat, în mod voit, în mulțimea adunată să vadă focurile de artificii, cu ocazia Zilei Naționale a Franței. 

Reprezentanții Vaticanului au calificat atacul drept „o manifestare de nebunie ucigașă”.

„Am urmărit în această noapte cu o enormă preocupare teribilele veşti de la Nisa. Ne exprimăm din partea Papei Francisc preocuparea noastră şi solidaritatea noastră cu suferinţele victimelor şi cu întregul popor francez, într-o zi care trebuia să fie o mare sărbătoare. Condamnăm în modul cel mai absolut orice manifestare de <<nebunie>> ucigaşă, ură, terorism şi orice atac împotriva păcii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi într-un comunicat scris în limba franceză. 

 

Citește și: FOTO+VIDEO. ATENTAT la Nisa, de Ziua Națională a Franței, cu 84 de morți. Sunt și doi români răniți. Starea de alertă, prelungită cu încă trei luni

Totodată, Patriarhia Română și-a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor atacului de la Nisa.

„Biserica Ortodoxă Română respinge orice formă de violenţă şi extremism care produce victime în rândul populaţiei nevinovate şi contribuie la instaurarea unui climat nefiresc de teamă, neîncredere şi nesiguranţă între oameni. În aceste momente grele, ne rugăm pentru odihna sufletelor celor ucişi, însănătoşirea grabnică a celor răniţi şi ne exprimăm compasiunea şi solidaritatea cu poporul francez din nou greu încercat”, a precizat Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Citește și: Atacul terorist de la Nisa. Reacțiile liderilor internaționali. Trump: E din ce în ce mai rău

84 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, joi seara, la Nisa. Printre răniți sunt și doi cetățeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Autorul atacului ar fi un bărbat de 31 de ani, franco-tunisian

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă