12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialLicitatie GOLDART de artă modernă și contemporană, miercuri 28 octombrie, ora 19.00....

Licitatie GOLDART de artă modernă și contemporană, miercuri 28 octombrie, ora 19.00. Intr. I. L. Caragiale 1

Expoziția unei noi licitații a Casei Goldart vă așteaptă pe simeze cu o ofertă bogată de artă românească modernă însoțită de prezențe contemporane de marcă sau care tind să își rezerve un loc într-o viitoare istorie a imaginii.

Secțiunea de artă decorativă, nelipsită în ultima vreme, propune obiecte din manufacturile europene ce ne întorc atenția către interioarele caselor noastre și le asigură, prin contrast cu piesele moderne, acea unicitate căutată de ultimele tendințe ale designului de interior.

Arta contemporană este un capitol important al licitației următoare ; sunt prezenți artiști importanți, iar câteva portrete deosebit de sugestive poartă amprenta demersului lor artistic. Paul Gherasim, Angela Tomaselli, Ioana Atomei, Marilena Murariu, Semproniu Iclozan, Paula Ribariu, Sorin Ilfoveanu, Emanoil Mazilu sau Ștefan Câlția sunt prezențele de marcă ale sectiunii de artă contemporană. Demersul de promovare a artei contemporane al Casei noastre este întregit de un nou proiect, “ContempL’art. Casa de Licitatii GOLDART își propune astfel ca sintagma “arta ca investiție” să nu mai fie alăturată doar valorilor clasice deja, din arta modernă și post-modernă romanească, ci sa includă și artiști contemporani în curs de afirmare.

Grafica prezentă în această licitație aduce pe simeză nume importante ale artei începutului sec XX:  Pallady cu un portret și un peisaj din Bucureștiul intrebelic, Iser cu un personaj expresiv, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Irina Codreanu, și mai modernii Aurel Cojan, Gheorghe Vânătoru, Magdalena Rădulescu. Acestora li se adaugă două  exotice stampe japoneze, cu grafismul lor rafinat.

Selecția de pictură a acestei licitații propune nume reprezentative ale artei interbelice. Cîteva peisaje luminoase, cu împăstări expresive semnate Aurel Băeșu sau Adam Bălțatu, pun în evidență exotismului unui peisaj egiptean, semnat Leon Alexandru Biju, în care lumina caldă construiește volumele monumentale.

O altă prezență inedită în această sesiune este Carol Hubner ; pictorul  brașovean, special prin geometrizările imaginilor sale și prin construcția riguroasă, propune acum două lucrări – două teme diferite – un dublu portret și o natură statică reprezentativă pentru acest autor.

În aceeași notă și tip de viziune este lucrarea semnată Ernst Honigberger, autor de o valoare reunoscută și pe piețele internaționale de artă.

Ca în fiecare sesiune a licitațiilor noastre vă propunem lucrări de artă românească ce pot întregi orice colecție importantă.

Expoziția licitației va fi deschisă sambata 24 octombrie intre 11.00-15.00 si luni 26 – miercuri, 28 octombrie, orele 09.00-19.00, iar licitația va avea loc miercuri, începând cu ora 19.00 la sediul din Intr. I. L. Caragiale , nr. 1.

Galerie foto:  Leon Alexandru Biju, Dumitru Ghiata, Ipolit Strambu, Carol Hubner, Mihaela Ghiga Atomei, Samar Draie.

Cele mai citite

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă