19.1 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialLichiditatea, in crestere

Lichiditatea, in crestere

Cu toate ca nu avea motive serioase pentru o evolutie favorabila, totusi bursa a avut o imagine predominant pozitiva in sedinta de joi. si lichiditatea a fost relativ buna prin comparatie cu nivelul mediu zilnic din ultimele saptamani.
S-a remarcat vanzarea agresiva de actiuni Alumil Rom Industry care a facut ca pe parcursul sedintei titlurile producatorului de profile din aluminiu sa scada cu 15% (maximul permis de sistem) si sa ramana fara nici un ordin de cumparare. Tot cu maximul permis de sistem au mai scazut si actiunile Eletroputere Craiova, MJ Maillis si Contor Grup Arad (cea mai noua companie listata la BVB).
Pentru SIF-uri deschiderea a fost usor pozitiva insa pe numai cateva mii de actiuni. Surpriza zilei a reprezentat-o bineinteles renutarea lui Stere Farmache la pozitia de director general al Bursei de Valori Bucuresti. Domnia sa va pastra functia de presedinte al Consiliului de Administratie in vreme ce pozitia de top executiv va fi ocupata de acum de Anca Dumitru (anterior director general al pietei Rasdaq si director general al Asociatiei Brokerilor).

Iulian Panait
Iulian Panaithttp://iulian-panait
Iulian Panait - analist KTD Invest
Cele mai citite

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...

Lecția Abaroa sau despre cum s-a înfrânt prima luptă anticorupție din lume

Povestea luptei împotriva corupției trebuie să aibă un început. Simțind cleștele “intifadei democratice” pe pielea românilor, în urmă cu mai mulți ani, aveam să-l...
Ultima oră
Pe aceeași temă