18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialLibia: Consiliul Naţional de Tranziţie le cere insurgenţilor din provincie să se...

Libia: Consiliul Naţional de Tranziţie le cere insurgenţilor din provincie să se întoarcă la casele lor

Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) le cere insurgenţilor din provincie care se află în capitală să “se întoarcă” la casele lor, pentru că “Tripoli este liber”, a declarat un oficial din cadrul CNT, citat de AFP, relatează Mediafax.

Preşedintele CNT, Moustafa Abdeljalil, “a cerut această procedură. Noi o susţinem pentru că Tripoli este liber, iar fiecare ar trebui să părăsească (Tripoli) şi să se întoarcă în oraşul său natal”, a declarat Ahmed Darrat, însărcinat cu Afacerile Interne în cadrul Executivului creat de CNT.

“Acum, luptătorii din Tripoli sunt în măsură să îşi protejeze oraşul”, a adăugat el.

Oficialul a anunţat că rebeliunea a planificat deja mijloacele de securizare a capitalei, fostul fief al lui Muammar Gaddafi, pe care insurgenţii l-au luat cu asalt în 20 august.

“Începând de sâmbătă, un număr important dintre membrii forţelor de securitate şi poliţişti se vor întoarce la muncă”, a adăugat Darrat. “Avem planuri pentru asigurarea securităţii oraşului şi locurilor strategice ce pot fi vizate. Acest plan va fi aplicat de sâmbătă”, a continuat acesta.

El a anunţat că nu este cu adevărat nevoie să se efectueze o triere în cadrul forţelor de securitate. “Membrii poliţiei nu au luptat. Sunt cu toţii revoluţionari şi nu avem probleme cu ei, pentru că serveau statul şi nu regimul“, a apreciat oficialul CNT.

“Există membri ai forţelor de securitate care sunt implicaţi în fapte de corupţie, care au mâinile pătate de sânge. Acum, ei sunt neutralizaţi, iar noi vom lua măsurile necesare împotriva lor. Este vorba despre mai puţin de 30 de ofiţeri”, a precizat Ahmed Darrat.

Capitala libiană a fost eliberată prin unirea forţelor rebelilor veniţi de la Misrata (est), din regiunea de sud-vest a Libiei şi ale unei insurecţii a rebelilor din Tripoli. De atunci, insurgenţii veniţi din provincie sunt mobilizaţi în număr mare în oraş, fiind repartizaţi în “katiba” (batalioane).

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă