23.6 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialFORMULA 1. Hamilton, campion și în prima cursă din 2015, după MP...

FORMULA 1. Hamilton, campion și în prima cursă din 2015, după MP al Australiei

Campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a câștigat prima cursă din sezonul 2015 a campionatului de Formula 1.

Marele Premiu al Australiei i-a adus o victorie de moral campionului mondial, în condițiile în care Hamilton va avea o concurență serioasă la titlu, anul acesta. Britanicul a fost urmat, pe locurile cu puncte, de: Nico Rosberg (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari); Felipe Massa (Williams), Felipe Nasr (Sauber), Daniel Ricciardo (Red Bull), Nico Hulkenberg (Force India), Marcus Ericsson (Sauber), Carlos Sainz jr. (Toro Rosso) şi Sergio Perez (Force India). În timp ce liderul are 25 de puncte, locul 10 a primit un punct.

După această cursă Mercedes și-a asigurat din nou un avans impresionant, în clasamentul constructorilor, încă din debutul sezonului. Echipele care au luat puncte: Mercedes – 43 puncte, Ferrari – 15, Sauber – 14, Williams – 12, Red Bull – 8, Force India – 7, Torro Rosso – 2.

Debutul pentru McLaren – Honda, care a refăcut, în acest sezon, vechiul parteneriat, nu a fost unul prea fericit, după ce niciunul dintre piloți nu a adunat puncte. Jenson Button a terminat fix sub linie, pe locul 11, iar tânărul Kevin Magnussen a abandonat.

Un debut important în Formula 1 a fost cel al lui Max Verstappen, care a devenit cel mai tânăr pilot din F1. Deși ocupa locul 9 la un moment dat, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecțiuni a monopostului său.

Următoarea etapă de F1 este Marele Premiu al Malaeziei, 27-29 martie.

Cele mai citite

Sirianul care a atacat Ambasada Israelului este audiat de procurori

Cetățeanul sirian care a atacat Ambasada Israelului din București este audiat de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Atacul a avut...

De ce și de unde să cumpărăm produsele românești autentice?

În ultimii 20 de ani, în contextul creșterii economiei de consum, omul s-a obișnuit să se alimenteze mai ușor, de cele mai multe ori...

Clotilde Armand anunță percheziții ale DNA la poliția locală

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că în această dimineaţă se desfăşoară percheziţii ale ofiţerilor anticorupţie la Compartimentul Control Activităţi Comerciale."Fosta echipă din administraţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă