12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLenjerii de pat – Aspecte importante în alegerea unui produs de...

Lenjerii de pat – Aspecte importante în alegerea unui produs de bună calitate (P)

Dacă te-ai decis să cumperi o lenjerie de pat trebuie să ții cont de principalele caracteristici ale acesteia. Alegerea unui produs de bună calitate nu este o sarcină dificilă dar trebuie să fii atent la detalii. Când spunem asta ne referim îndeosebi la calitatea materialelor din care sunt realizate aceste produse pentru casă de lenjerii de pat.

Cum alegi o lenjerie de pat de calitate?

Trebuie să inspectezi materialul din care este realizat produsul, să observi dacă acesta este ceea ce dorești într-adevăr, gândește-te că vei folosi această lenjerie în fiecare noapte. 

Senzația pe care materialul trebuie să ți-o creeze va fi una plăcută la atingere, fină și confortabilă pentru piele. Întotdeauna fibrele naturale vor fi cele care primează deoarece acestea au efecte bune asupra organismului, lasă pielea să respire, au capacitatea excelentă de absorbție a umezelii și transpirației. 

Calitatea produsului este dată și de tipul țesăturii, densitatea acesteia va arata clar rezistența ei în timp, iar tușeul se verifică prin atingere cu palma, astfel se știe dacă este aspră sau catifelată. Imprimeul va spune foarte multe despre calitatea unui astfel de produs, trebuie să fie realizat astfel încât să nu creeze o senzație neplăcută prin vopseaua folosită în procesul de producție.

Aceasta nu trebuie să aibă un iz de chimicale care să creeze o stare de rău, de greață sau de alergie la atingere. Se recomandă culorile suave, pastelate, care induc o stare de bine și relaxare: albul (este confortabil, calmează), verdele deschis (este odihnitor, te scapă de nervozitate), rozul (este potrivit pentru o atmosferă romantică), violetul deschis (dezvoltă intuiția, te scapă de negativitate), roșul (este culoarea pasiunii, dar poate fi obositoare), galbenul (induce o stare de bucurie și pozitivitate).
 
Lenjeria de pat din bumbac 100% este foarte bună pentru orice persoană deoarece are proprietăți deosebite date de aceste fibre naturale: lasă pielea să respire, oferă o senzație de răcoare, se spală ușor, este rezistentă la frecare, absoarbe umezeala.

Persoanele mai sensibile pot alege lenjeria din mătase care este antistatică și hipoalergenică, are un tușeu plăcut, este fină, răcoroasă și alunecoasă. Lenjeriile de pat cu o calitate superioară sunt puțin mai scumpe, de exemplu produsele fabricate din țesături din fibre de bambus care au proprietăți deosebite: sunt antibacteriene, rețin căldura, au rezistență mare în timp, nu absorb mirosurile, își mențin calitatea după folosire și spălări repetate.

Foarte bune pentru a fi folosite de către oricine sunt lenjeriile de pat din fibre de in, mai ales în timpul verii, deoarece sunt răcoroase și au o bună conductibilitate termică. Inul este potrivit pentru fiecare om pentru că nu provoacă alergii și are proprietăți antiseptice. 

După cum se știe și hainele din această fibră sunt recomandate în zilele caniculare pentru că absorb transpirația și lasă corpul să respire. Astfel de țesături din in sunt rezistente la frecare și spălare, nu se deteriorează ușor în timp, sunt practice și ecologice, pot fi folosite atât vara cât și iarna.
 
Indiferent de alegerea tipului de țesătură un lucru de care trebuie să se țină cont este respectarea indicațiilor de întreținere a lenjeriei de pat, care apar pe eticheta produsului. Nu se folosesc niciodată detergenți la spălare care au o concentrație foarte mare, nu sunt indicate tratamentele cu hipocloriți pentru albirea țesăturilor, iar temperatura la fierul de călcat trebuie să fie corectă în funcție de tipul fibrelor din care țesătura este realizată. 

Pentru copii sunt indicate produsele din trei piese, care au imprimeuri frumoase în culori pastelate și sunt realizate din materiale naturale, delicate.

Pentru ca cel mic să doarmă liniștit și să se simtă confortabil trebuie să aibă o lenjerie de pat frumoasă dar și plăcută la atingere. Cele mai bune sunt țesăturile din bumbac 100% pentru astfel de produse destinate copiilor.

Lenjeria din bumbac se spală ușor, este rezistentă, oferă o senzație de răcoare vara și de căldură în sezonul rece, are capacitatea de a absorbi umezeala și transpirația. Pentru iarnă sunt ideale lenjeriile cocolino care sunt călduroase, pufoase, moi și rezistente la spălări repetate.  

 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă