3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialLaura Kovesi s-a întâlnit cu ambasadorul Canadei. DNA va primi sprijin din...

Laura Kovesi s-a întâlnit cu ambasadorul Canadei. DNA va primi sprijin din partea acestei țări

Ambasada Canadei la București a anunțat că această țară va oferi sprijin DNA, prin furnizarea de expertiză tehnică și juridică, a precizat un comunicat al Ambasadei. 

Această decizie a fost anunțată după întâlnirea desfășurată joi între ambasadorul Kevin Hamilton și procurorul șef al DNA, Laura Kovesi.

"În cadrul unei întâlniri foarte productive, am analizat modalitățile prin care Canada poate sprijini activitatea DNA, inclusiv prin furnizarea de expertiză tehnică și juridică", a declarat ambasadorul Hamilton.

Oficialul canadian a precizat că "românii merită integritate sporită din partea instituțiilor, a funcționarilor publici și din partea reprezentanților lor aleși".

"Sunt încurajat de progresul înregistrat de DNA, în ciuda circumstanțelor dificile cu care se confruntă și a unei rezistențe active din partea unora", a menționat ambasadorul.

Acesta a subliniat că, în cazul României, "rapoartele emise în ultimele zile de către Transparency International și Comisia Europeană arată îmbunătățiri semnificative înregistrate pe parcursul anului trecut. Canada speră și se așteaptă ca această tendință să continue".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Când va discuta CCR sesizarea lui Iohannis pe modificarea legii eroilor Revoluției

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute pe 31 ianuarie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu modificarea legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri...

Sfântul Nicolae. Peste 800.000 de români își serbează onomastica

Peste 800.000 de români îşi sărbătoresc onomastica, miercuri, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae. Este vorba despre 509.321 de bărbaţi şi 295.780 de femei, potrivit Direcţiei...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
Ultima oră
Pe aceeași temă