19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecial"Lasa rasismul in off-side!"

“Lasa rasismul in off-side!”

Astalosz a tinut sa precizeze ca, “in repetate randuri”, a atras atentia asupra problemei rasismului si discriminarii pe stadioane, apreciind ca ar fi trebuit luate masuri “mai drastice” fata de cei ce recidiveaza in a scanda trivialitati si sloganuri rasiale pe stadioanele de fotbal, pentru ca fenomenul sa poata ramane sub control.
Oficialul CNCD si-a manifestat speranta ca Romania sa nu aiba de suferit, in procesul de integrare in Uniunea Europeana, in urma dublei partide din Cupa UEFA, dintre Steaua si Rapid. “Aceste meciuri, fiind organizate de UEFA vor avea parte de observatori europeni, care sunt mult mai exigenti decat cei ai forurilor fotbalistice romane, care nu vor fi dispusi sa bage gunoiul sub pres, asa ca va trebui sa avem mare grija”, a apreciat Astalosz.

“Antrenament” cu politicieni

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ieri la pranz ca doreste sa mearga pe stadion la meciul Rapid-Steaua, desi are emotii in privinta manifestarilor galeriilor. Olteanu a spus ca isi doreste sa mearga la meci, dar a precizat ca acest lucru este conditionat de ceea ce doresc sotia si fetita sa. “Promisesem ca stau acasa, dar, daca imi dau voie sotia si fetita, plec la meci”, a spus Olteanu, mentionand ca tine cu Steaua. “Sper sa fie pace”, a adaugat Olteanu.
La randul sau, liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, a precizat ca nu va merge pe stadion pentru a vedea meciul. “Nu m-am preocupat sa-mi procur bilet. De altfel, nu m-am simtit niciodata foarte confortabil pe stadionul Giulesti, pentru ca este inghesuit”, a afirmat Antonescu, care a precizat ca tine cu Steaua si a dat pronostic “X” pentru meciul tur. “Daca o conving si pe fetita mea sa ma lase in pace sa vad meciul, e perfect”, a mai spus Antonescu.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca vede echipa Rapid castigatoare in meciul tur din sferturile Cupei UEFA, pronosticul sau fiind de 1-0 pentru gruparea alb-visinie. Liderul social-democratilor urma sa priveasca din tribune meciul de fotbal Rapid-Steaua, avand ocazia sa vada pe viu daca pronosticul sau se va confirma.
Nu de aceeasi parere este si purta- torul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, care a dat un pronostic de 3-1 pentru Steaua. Diaconescu a precizat ca dubla mansa se va decide deja din tur, avand in vedere pronosticul pe care l-a inaintat.
Deputatul PSD Adrian Nastase a declarat ca va tine si cu Steaua, si cu Rapid la meciul din sferturile Cupei UEFA, fiind un bun dinamovist. “Ca un bun dinamovist, am sa tin cu ambele echipe. Nu stiu cine va castiga, dar mi se pare un eveniment extraordinar si probabil ca va castiga fotbalul romanesc”, a spus Nastase, care a precizat ca va urmari meciul acasa, “cu cativa prieteni”.

Dineu oficial inaintea meciului, fara Gigi Becali si George Copos

Reprezentantii gruparilor Rapid si Steaua au participat la dineul oficial organizat de clubul gazda la hotelul Crowne Plaza. La dineul programat pentru ora 13.00 au fost prezenti secretarul general Constantin Zotta, directorul de marketing Roberto Verdes – din partea FC Rapid, presedintele Marius Lacatus, directorul executiv Valeriu Argaseala, organizatorul de competitii Marius Ianuli si PR managerul Paul Andone – din partea FC Steaua. Desi a venit la hotelul Crowne Plaza, presedintele executiv al FC Rapid, Dinu Gheorghe, nu a ramas la dineu. Nici managerul general al gruparii din Bulevardul Ghencea, Mihai Stoica, nu a participat la intalnirea care a durat aproximativ o ora si jumatate.

Ljubicici, ultima data capitan al Croatiei

Tenismanul Ivan Ljubicici a anuntat joi ca intalnirea cu Argentina, programata in perioada 7-9 aprilie, la Zagreb, in sferturile de finala ale Cupei Davis, va reprezenta ultima sa prezenta in calitate de capitan al echipei Croatiei, informeaza AFP. “Urmatoarea intalnire va fi ultima pentru mine in calitate de capitan. Este mult de lucru. Problema este toata aceasta munca, pe masura ce meciurile se apropie, cu mass-media si discutiile cu federatia si cu jucatorii”, a spus Ljubicici. Ivan Ljubicici si-a exprimat speranta ca fostul tenisman Goran Ivanisevici va accepta sa fie succesorul sau. “Speram ca el va accepta, insa daca nu va fi el, va fi altul capitan”, a precizat Ljubicici.
Ljubicici, in varsta de 26 de ani, l-a inlocuit, la jumatatea lunii ianuarie, pe Nikola Pilici, care a fost capitanul echipei de Cupa Davis a Croatiei timp de cinci ani.

Jucatorii nu au voie sa parieze la CM

FIFA le va interzice tuturor jucatorilor participanti la Cupa Mondiala din Germania sa parieze pe meciuri, a anuntat presedintele forului mondial, Joseph Blatter, citat de AFP. Componentii celor 32 de reprezentative ce vor participa la CM vor trebui sa semneze un document prin care se vor angaja ca nu vor paria pe meciuri. Mai multe scandaluri privind aranjarea unor meciuri au aparut, in ultima perioada, in fotbal, mai ales in Germania, unde un fost arbitru a fost condamnat, in noiembrie 2005, la doi ani si cinci luni de inchisoare pentru escrocherie.

Cristiano Ronaldo, propus pentru Real

Internationalul portughez Luis Figo i-a sugerat presedintelui clubului Real Madrid, Fernando Martin, sa il achizitioneze, in aceasta vara, pe fotbalistul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, informeaza cotidianul AS. Potrivit sursei citate, Figo, care a evoluat la echipa madrilena in perioada 2000-2005, a facut aceasta sugestie saptamana trecuta, cand a cinat la Madrid cu Fernando Martin. Luis Figo a precizat ca poate ajuta clubul Real Madrid in ceea ce priveste aducerea lui Cristiano Ronaldo, deoarece este prieten bun cu acest fotbalist. AS noteaza ca, in cazul in care Real Madrid ar dori sa-l achizitioneze pe Cristiano Ronaldo, o problema ar fi faptul ca acesta are contract cu Manchester United pana in 2010.

Cele mai citite

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din...

Alertă. Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești

Unul dintre procurorii vedetă din era de glorie a DNA-ului condus de tandemul Laura Codruța Kovesi-Florian Coldea va reveni la „unitatea de elită”...
Ultima oră
Pe aceeași temă