25.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialLansarea programului cultural "Cotroceni -Porti deschise culturii"

Lansarea programului cultural “Cotroceni -Porti deschise culturii”

De acum inainte, prin lansarea programului “Cotroceni-Porti deschise culturii-Tinerete fara batranete si arte fara de moarte”, prestigiosul ansamblu istoric bucurestean reintra in circuitul cultural, reluandu-si astfel una dintre traditile sale reprezentative.

Programul cultural de la Cotroceni prevede organizarea de evenimente proprii si in parteneriat cu alte institutii de cultura, prin promovarea de proiecte si manifestari culturale nationale si internationale. Concomitent cu lansarea programului a fost deschisa si seria de expozitii care vor fi gazduite la Palatul Cotroceni, prima fiind cea a pictoritei Miruna Budisteanu.
Vor urma expozitia Paul Gherasim si Grupul “Prolog”, expozitia de tapiserie si icoane pe sticla Mariana Macri si Mihai Macri, expozitia de relansare a proiectului de restaurare a Complexului Brancovenesc de la Potlogi, “Traditie si modernitate”. Programul mai include organizarea de proiectii de filme si derularea unui proiect de restaurare integrala a Bisericii Cotroceni.
In perioada 27-30 octombrie a.c. va avea loc seminarul international “De la gandirea teologica la actiunea sociala. Realitati romanesti si standarde europene” (Durau, Mitropolia Moldovei si Bucovinei), iar pe 23 decembrie a.c. va avea loc Concertul de Craciun intitulat “Sub semnul intalnirii dintre Orient si Occident”. In cadrul stagiunii teatrale Cotroceni vor avea loc reprezentatii ale Teatrului de Comedie cu piesa “Nepotul” de Adrian Lustig, in regia lui Horatiu Malaele, si ale Studioului Toaca cu piesa “Orfeu, sau cum sa te dezbraci de pene”, pe texte de Gelu Naum, in regia Nonei Ciobanu.
Programul “Cotroceni-Porti deschise culturii” se deruleaza sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, in parteneriat cu MCC, UNITER, Muzeul National Cotroceni, Teatrul de Comedie, Fundatia Konrad Adenauer, Fundatia Toaca si Biserica Stavropoleos.

Cele mai citite

Itinerariu de 2 săptămâni în Thailanda: descoperă cele mai iconice destinații

Plănuiești o vacanță de 2 săptămâni în Thailanda? Acest itinerariu te va ajuta să descoperi cele mai iconice destinații și să faci cât mai...

Austria învinge Olanda și câștigă Grupa D

Selecţionata Austriei a obţinut o victorie surprinzătoare în faţa Olandei, cu scorul de 3-2, în cadrul Grupei D a Campionatului European de fotbal -...

S-a anunțat când va fi nominalizat oficial Rutte drept secretar general al NATO

Miercuri, cele 32 de state membre ale NATO vor confirma nominalizarea premierului interimar olandez, Mark Rutte, în funcția de secretar general al Alianței, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă