12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialLance Armstrong, acuzat DIN NOU că a minţit. Fostul ciclist are termen...

Lance Armstrong, acuzat DIN NOU că a minţit. Fostul ciclist are termen până la 6 februarie să spună adevărul

Preşedintele Agenţiei Americane Antidoping (USADA), Travis Tygart, a afirmat că Lance Armstrong a minţit în interviul acordat realizatoarei Oprah Winfrey şi i-a dat termen fostului rutier până la 6 februarie să spună tot adevărul sub jurământ, transmite Mediafax.

Tygart a afirmat în emisiunea “60 minutes”, care va fi difuzată duminică de CBS, dar din care au fost date publicităţii mai multe pasaje vineri, că Armstrong a minţit de mai multe ori, în special când a negat că s-a dopat la revenirea în competiţie în 2009 şi 2010.

Şeful USADA susţine că texanul de 41 de ani nu a dorit să se expună unor proceduri penale în SUA, deoarece faptele din 2009 nu sunt încă prescrise.

“Conform testelor din 2009, 2010, există o şansă la un milion ca variaţiile valorilor să fie cauzate de altceva decât de dopaj”, a spus Tygart.

Tygart a mai spus că a fixat data de 6 februarie pentru ca fostul rutier să spună tot adevărul în schimbul unei posibile reduceri la opt ani a suspendării pe viaţă care îl împiedică să participe la competiţii sportive.

Preşedintele USADA a explicat că Armstrong şi-a forţat coechipierii să se dopeze, chiar dacă nu a reunoscut acest lucru. “Era şeful, este clar că Armstrong era unul dintre conducătorii unei conspiraţii care a permis înşelarea a milioane de fani utilizând zeci de milioane de dolari de la contribuabili”, a adăugat Tygart.

Pentru conducătorul Usada, texanul nu era la acelaşi nivel de dopaj cu ceilalţi concurenţi, ci la un “cu totul alt nivel”: “El avea acces la informaţii confidenţiale, ştia cum funcţionau controalele, ce teste urmează să fie utilizate şi acces în laboratoare”.

Tygart şi-a menţinut declaraţia conform căreia Armstrong a dorit, prin intermediul unei persoane care încă îi este un “colaborator foarte apropiat”, o donaţie de circa 250.000 de dolari către USADA în 2004.

 

Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...

Marcel Ciolacu confirmă fondurile pentru recalcularea pensiilor: Perspectiva majorărilor în septembrie

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări că Executivul are fonduri pentru majorarea pensiilor din septembrie, în ciuda speculațiilor recente privind riscul unei întârzieri a acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă