12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialLa Euro 2012, echipa Spaniei a devenit legendă

La Euro 2012, echipa Spaniei a devenit legendă

Selecţionata Spaniei a câştigat finala Cupei Europene la fotbal în faţa Italiei, cu 4-0, şi cotidienele spaniole de luni nu ezită să plaseze această ştire pe toate primele pagini ale ediţiilor tipărite, cu atât mai mult cu cât jucătorii acestei generaţii de fotbalişti au reuşit ceea ce nu au mai reuşit vreodată alţii şi s-au transformat în legendă: al treilea titlu consecutiv, după câştigarea campionatelor

din 2008 (European) şi 2010 (Mondial).

Spania câştigă a treia coroană, anunţă cotidianul El Pais, şi arată că victoria de la Campionatul European a transformat echipa spaniolă în legendă. La Roja a câştigat trei campionate consecutive, pentru prima oară în istoria mondială a fotbalului, după ce a învins Italia cu golurile lui Silva, Alba, Torres şi Mata în finala de la Kiev.

Ceea ce nimeni nu a mai reuşit vreodată, consemnează, la rândul său, cotidianul El Mundo: numai a ajunge în finală, după victoria consecutivă în Cupa europeană din Austria şi Elveţia, respectiv mondială din Africa de Sud, ar fi fost un succes. Cotidianul spaniol scrie că Spania a schimbat lumea, de vreme ce succesele echipei naţionale de fotbal au făcut ca şi alte selecţionate să adopte tehnici similare de joc potrivit Agerpres. Spania invincibilă – titrează cotidianul ABC pe întreaga primă pagină a ediţiei de luni. Spania este o legendă a fotbalului mondial, mai scrie cotidianul menţionat, şi apreciază cum campioana a câştigat al treilea titlu internaţional şi s-a dovedit teribilă în faţa selecţionatei Italiei, care a sfârşit ca o jucărie stricată.

„Spania, Spania, Spania” este titlul mare al cotidianului La Razon, tot pe prima pagină, în ritmul scandărilor fanilor care au îmbrăţişat această nouă victorie. Cotidianul menţionat scrie că selecţionata de fotbal face istorie după ce câştigă a treia coroană, învingând Italia şi câştigând din nou Cupa Euro.

Cotidianul catalan El Periodico marchează, de asemenea, momentul şi arată că Spania înnoieşte în faţa Italiei titlul de campioană a Europei cu un joc spectaculos în cel mai pur stil Barça şi reuşeşte a treia victorie istorică. Al treilea titlu inedit din istorie, cu nuanţele Barça, comentează cotidianul menţionat şi arată cum La Roja a distrus Italia cu un joc de vis.  Text Box:  

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă