16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialLa 0-0 totul este posibil

La 0-0 totul este posibil

Unirea Urziceni crede în continuare în şansa sa şi, deşi în manşa-tur, la Bucureşti, a terminat la egalitate (0-0) cu Zenit St Petersburg, va juca diseară în Rusia cu gândul la calificarea în ultimul tur preliminar.

FC Liverpool a fost singura echipă care a învins Unirea Urziceni de când la cârma echipei a venit israelianul Roni Levi. Se întâmpla în februarie 2010, în 16-imile Ligii Europa, iar după acel meci au venit 20 de partide fără ca echipa ialomiţeană să cunoască înfrângerea, cu precizarea că rezultatul oficial al meciului de Supercupă cu CFR Cluj este 2-2, cel după 120 de minute de joc. Au fost 11 rezultate de egalitate şi 9 victorii, oricare dintre ele, repetat în această seară, în returul cu Zenit, ducând ori la calificarea echipei noastre, ori, în cel mai rău caz, la loviturile de departajare de la 11 metri.

Din păcate, multe lucruri stau în calea acestei performanţe. În primul rând, situaţia financiară a grupării patronate de Dumitru Bucşaru, una foarte dificilă, cu jucători neplătiţi de ceva timp, deşi au înregistrat multe rezultate de exceepţie. Un adevărat butoi cu pulbere care stă să explodeze, tensiunea simţindu-se la toate nivelurile. În al doilea rând, absenţele din echipă: Pădureţu, Paraschiv şi Apostol sunt accidentaţi, în timp ce Brandan şi Semedo au intrat în dizgraţie din cauza unor probleme disciplinare. În al treilea, dar nu şi în ultimul rând, valoarea adversarului: Zenit are un buget imens asigurat de gigantul Gazprom, este lider detaşat al campionatului Rusiei, iar o eventuală ratare a grupelor Ligii Campionilor ar echivala cu un deazastru. Pe care, cu siguranţă, ruşii vor face totul pentru a-l evita.

Presiunea… la ei

În această situaţie, lui Roni Levi şi elevilor săi nu le rămâne decât să îşi facă jocul obişnuit, ermetic în apărare şi mizând pe viteza şi tehnica lui Frunză şi pivotările lui Bilaşco în atac, şi să continue seria de meciuri fără înfrângere.

Levi spune că, deşi Zenit este favorită, nu-i va fi uşor în această seară. „Cred că presiunea e pe Zenit, noi trebuie să fim mai relaxaţi şi să mergem să dăm tot ce este mai bun. Ştim că Zenit e o echipă foarte, foarte bună şi că e favorită acasă, dar noi suntem o echipă împotriva căreia este foarte greu să joci. Este mai bine să nu mă întrebaţi de problemele financiare ale echipei, sperăm ca problemele să se rezolve, dar noi suntem o echipă de profesionişti pe teren.”

Partida din această seară va avea loc de la ora 19.30, în direct la Digi Sport. În meciul-tur, disputat la Bucureşti, cele două formaţii au terminat la egalitate, 0-0. Dacă se califică, Unirea intră în play-offul Ligii Campionilor; dacă este eliminată, va juca tot în ultimul tur preliminar, dar în Liga Europa.   

Favoriţii lui Medvedev

Echipa din St. Petersburg are un susţinător pe măsură: preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev. În ultimele luni, el a făcut mai multe vizite „de lucru” la şantierul pe care se construieşte noul stadion al lui Zenit, fiind însoţit de Alexei Miller, şeful Gazprom (principalul sponsor al lui Zenit), şi de primarul din St. Petersburg, Valentina Matvienko.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă