19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialKremlinul a lansat noul MiG 35, după zece ani de cercetare și...

Kremlinul a lansat noul MiG 35, după zece ani de cercetare și dezvoltare. Cel mai modern avion de vânătoare e o provocpare pentru NATO | GALERIE FOTO

Kremlinul a dezvăluit cel mai nou aparat de zbor proiectat pentru armată, MiG 35, o aeronavă capabilă să lupte în cele mai aprige condiții de luptă. Ceremonia a avut loc la o fabrică din Lukhovitsy, în Moscova, potrivit Daily Mail.

Armata lui Vladimir Putin va începe să testeze noul aparat “pe teren”, începând cu această lună, potrivit spuselor primului ministru rus, Dmitry Rogozin.

Nava va înlocui vechile MiG 29, care au început să zboare în anii ’80. Chiar dacă această navă este una dintre cele mai noi de pe piață, numai Egiptul și-a arătat interesul de a cumpăra mai multe bucăți.

Nava are în componența sa două motoare cu reacție, fabricate de Mikoyan. Până acum, Rusia a anunțat că va cumpăra 37 de astfel de nave, la un preț de 1,1 miliarde de dolari.

În comparație, Armata SUA plănuiește să cumpere 1.700 de avioane F-35 prin programul Joint Strike Fighters. Acest număr este echivalent cu întreaga flotă aeriană a Rusiei.

MiG 35 este un avion de vânătoare ce poate avea un loc sau două, pentru piloți, dar care nu este invizibil pe radare. Dar acest lucru este contracarat printr-un sistem avansat de deviație a undelor radar, avionul devenind astfel, extrem de greu de văzut de piloții adversari.

Egiptul este singura țară care s-a arătat interesat de cumpărarea acestor aeronave, în 2015 oficialii egipteni semnând pentru cumpărarea a 50 de MiG-uri 35, la un preț de 2 miliarde de dolari.

Și India s-a arătat interesată de această navă, dar a abandonat planul în detrimentrul avioanelor franceze Dassault Rafale, contruite de Dassault Aviation.

Noua navă este capabilă să atingă viteze incredibile, de până la 2.400 de kilometri la oră.

Prețul este inferior navelor F-35 făcute de SUA. Un singur aparat american, precum și întreținerea sa pe viață, costă peste un trilion de dolari.

 

 

 

 

Cele mai citite

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă