28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis lansează o carte autobiografică la Gaudeamus

Klaus Iohannis lansează o carte autobiografică la Gaudeamus

Preşedintele ales al Românei, Klaus Iohannis, va lansa, miercuri, o carte autobiografică la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, informează Mediafax.

Klaus Iohannis va fi prezent de la ora 17.30, la standul editurii Curtea Veche Publishing, unde va oferi autografe pentru vizitatorii care vor cumpăra cartea "Pas cu pas".

În cele peste 200 de pagini ale volumului, Klaus Iohannis prezintă atât întâmplări din culise, cât şi momente mai puţin cunoscute din viaţa publică. Pentru prima dată, noul preşedinte al României vorbeşte deschis, într-un volum autobiografic, despre copilărie, adolescenţa, sora, soţia sa, despre studenţia la Cluj şi despre cariera în învăţamânt.

"Am adunat în această carte momente din viaţa publică, încercând să refac, din ceea ce a selectat memoria, traseul profesional care m-a adus de la catedra de fizică la ipostaza de candidat pentru preşedinţie. Am inclus în ea şi lucruri personale, dar nu am făcut-o neapărat pentru a răspunde curiozităţii celorlalţi. Am recuperat acele întâmplări, întâlniri sau detalii care au spus ceva despre felul în care m-am format, despre valorile pe care le-am preţuit. Identitatea mea personală a umplut, prin intermediul faptelor, dar şi prin aceste principii în care am crezut, rolul de persoană publică pe care l-am ocupat mai bine de paisprezece ani. (…) A venit timpul ca valorile performanţei să fie puse în acţiune tocmai pentru ca aspiraţiile de atâta amar de timp să se transforme, în sfârşit, în realităţi palpabile: stabilitate economică, bunăstare şi certitudinea că ne-am înscris, pas cu pas, pe drumul care trebuie", spune Klaus Iohannis, în comunicat.

Volumul este disponibil pe site-ul www.curteaveche.ro şi va putea fi cumpărat şi de la standul Curtea Veche Publishing de la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, la preţul de 15 lei.

Klaus Iohannis este primarul municipiului Sibiu, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) şi preşedintele ales al României. S-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, a urmat Liceul "Samuel von Brukenthal" şi a absolvit cursurile Facultăţii de Fizică la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Între 1983 şi 1989 a fost profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu şi din împrejurimi, iar, între 1989 şi 1997, a predat fizica la Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal" din oraşul natal.

În 1990 a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), formaţiune al cărei preşedinte a fost între anii 2002 şi 2013. Din 1997, a fost inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, iar în 1999 a devenit inspector general. Un an mai târziu, a fost ales primar al Sibiului, funcţie pe care o ocupă de 14 ani, câştigând patru mandate până în prezent. Este căsătorit, din 1988, cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză. În 2013 a devenit membru PNL şi prim-vicepreşedinte al partidului, iar, în iunie 2014, a fost ales preşedinte al acestui partid. Klaus Iohannis a fost unul dintre artizanii fuziunii dintre PDL şi PNL.

Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale, el fiind votat de 6.242.825 dintre alegători.

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură va avea loc de miercuri până duminică, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă