1.4 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialKlaus Iohannis: Doamne fereşte să conducă Ponta statul. Este un pericol pentru...

Klaus Iohannis: Doamne fereşte să conducă Ponta statul. Este un pericol pentru orientarea pro-occidentală. Este un mincinos

Klaus Iohannis a declarat că Victor Ponta este "un pericol" pentru orientarea pro-occidentală şi euro-atlantică a României. Iohannis îşi susţine afirmaţia prin felul în care conduce Guvernul, "ne îndepărtează de idealurile care ne leagă de partenerii noştri din Europa şi SUA", liderul ACL avertizând că există riscul contractării economiei în 2015 şi al renunţării la cota unică, scrie Mediafax.

"Îmi permit să afirm că Victor Ponta este un pericol pentru România, pentru democraţia din România, prin modul în care ştie să conducă propriul partid şi felul cum reacţionează la problemele societăţii şi cum vrea să deturneze natura problemelor. Este un pericol pentru economia românească, promite pomeni în stânga şi dreapta, dar este incapabil să prezinte proiectul de buget pe 2015, aceste lucruri duc la împovărarea populaţiei, economia se va contracta, iar în 2015 vom plăti nota de plată pentru campania electorală deşănţată a lui Ponta. Este un pericol pentru orientarea pro-occidentală şi euro-atlantică a României, prin felul în care conduce Guvernul şi, Doamne fereşte, ar conduce şi statul, ne îndepărtează de idealurile care ne leagă de partenerii noştri din Europa şi SUA", a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, dacă Victor Ponta va fi ales preşedinte, în 2015 vor fi "creşteri de impozite şi taxe". "CE a avertizat public România despre acest lucru, există pericolul să avem o abordare care nu ne satisface în privinţa cotei unice, există pericolul renunţării la cota unică şi revenirea la impozitarea progresivă, lucru care ar fi o eroare mare", a spus Iohannis.

"Dacă ar fi ales Victor Ponta preşedinte, justiţia ar fi aservită corupţilor, să ne trezim cu toţi corupţii amnistiaţi şi graţiaţi", a afirmat Iohannis.

Candidatul ACL a caracterizat drept "un mariaj contra naturii cel între PSD şi PRM, prin intermediar", considerând că este "un semnal extrem de prost pentru noi, din Ardeal".

"Nici nu s-a încheiat înţelegerea şi iese Vadim Tudor să spună că de ce i-au arestat pe Adrian Năstase şi Hrebenciuc şi că trebuie să dăm drumul la toţi corupţii şi la toţi condamnaţii. E foarte periculos, acest fapt m-a dus la concluzia că Ponta este un real pericol pentru democraţia din România", a subliniat Iohannis.

În timpul conferinţei de presă, el a spus despre contracandidatul său, Victor Ponta, că este "infatuat" sau că foloseşte "minciuni periculoase despre ruperea Ardealului". De asemenea, Iohannis l-a făcut minninos pe Ponta amintind despre afirmaţia acestuia potrivit căreia el ar tăia pensiile.

"Domnul Ponta este un mincinos. Nu numai că a trimis aceste flyere, a repetat această minciună. S-a dus la televizor să spună: Iohannis va tăia pensiile", a mai afirmat liderul ACL.

Cele mai citite

Mersul trenurilor 2023-2024 intră în vigoare de astăzi

Noul mers al trenurilor 2023-2024 intră în vigoare din 10 decembrie, potrivit unui comunicat al CFR Călători. „Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea...

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...
Ultima oră
Pe aceeași temă