14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis, apel la unitatea liberalilor și către cei care l-au votat...

Klaus Iohannis, apel la unitatea liberalilor și către cei care l-au votat pe Tăriceanu în primul tur

Klaus Iohannis, prezidențiabilul ACL a declarat că, după 25 de ani de la Revoluția din 1989, România are șansa să se angajeze definitiv pe drumul valorilor occidentale și "să sancționeze un mod de a face politică defectuos, care a îngreunat dezvoltarea sănătoasă a țării noastre în acest sfert de veac", informează Mediafax.

"Contracandidatul meu, deși clamează că dorește să facă marea unire a oamenilor din această țară, nu a făcut decât să încerce să ne dezbine. Nimeni nu cunoaște mai bine această realitate decât o cunosc liberalii. Victor Ponta a făcut toate eforturile pentru a ne diviza, cu scopul de a ne slăbi forța și de a ne aduce la tăcere. Îl asigur că nu va reuși să o facă, pentru că suntem mai uniți ca niciodată! Niciun liberal autentic, indiferent că este membru de partid sau este doar un simpatizant liberal, nu va accepta vreodată să fie condus politic de un lider PSD", susține Iohannis.

Liderul PNL menționează că în competiţia electorală a rămas un singur candidat care reprezintă principiile şi valorile de dreapta și face un apel la unitate față de "toţi cei pe care politica dezbinării" promovată de Victor Ponta a încercat să-i separe.

"Fac un apel pentru unitatea liberalilor, pentru a găsi în noi forţa de a coagula societatea în jurul principiilor democratice, care astăzi sunt puse în pericol!", mai spune Iohannis. Apelul liderului PNL vine după ce partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a anunțat pentru vineri seara "semnarea declarației politice de refacere a Uniunii Social Liberale – USL 2.0" la Palatul Parlamentului.

Iohannis se declară "absolut convins că foarte mulți dintre votanții lui Călin Popescu Tăriceanu au fost de bună credință, considerând orientarea acestuia ca fiind liberală, şi se văd puşi acum în faţa unui troc politic, voturile lor fiind tranzacţionate pentru o iluzorie funcţie de premier". Iohannis precizează că Tăriceanu, chiar presupunând că Victor Ponta și-ar respecta de data aceasta cuvântul şi l-ar desemna prim-ministru, va fi practic subordonat PSD, motiv pentru care impunerea vreunei politici liberale este iluzorie.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Am început aplicarea legii privind interzicerea păcănelelor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, în şedinţa Executivului, că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin...

Steaua Armatei, sancționată de Comisia de Disciplină a FRF

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat clubul CSA Steaua cu disputarea a două meciuri fără spectatori şi o penalitate sportivă...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă