15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialKievul acuză intensificarea atacurilor de pe teritoriul Rusiei

Kievul acuză intensificarea atacurilor de pe teritoriul Rusiei

Autoritățile de la Kiev acuză intensificarea atacurilor de pe teritoriul Rusiei cu lansatoare de rachete de tip Grad şi de tip BM-30 Smerci, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, Andrei Lîsenko, citat de agenţia UNIAN, preluată de Mediafax.

"Constatăm că activitatea rebelilor şi militarilor ruşi în zona unde se desfăşoară operaţiunea antiteroristă nu s-a redus. Totodată, numărul de tiruri lansate (spre Ucraina) de pe teritoriul Rusiei a crescut considerabil", a afirmat Lîsenko joi seara.

"Astfel, cu ajutorul lansatoarelor Smerci au fost atacate poziţii ale armatei ucrainene în apropiere de localităţile Vesiolaia Gora, Valuiskoe, Dmitrovka şi Pobeda, situate în nordul regiunii Lugansk", a precizat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt, mai multe poziţii ale armatei au fost atacate cu ajutorul sistemelor Grad în apropierea satelelor Krasnaia Talovka şi Debalţevo.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat joi, în cursul summitului NATO, că un acord asupra unui armistiţiu urmează să fie semnat vineri cu rebelii din estul Ucrainei.

"Grupul de contact" alcătuit din reprezentanţi ai Kievului, Moscovei şi OSCE urmează să se întâlnească vineri, cu rebeli, în capitala belarusă, la ora locală 14.00 (14.00, ora României), mai scrie Eediafax.

Liderii separatişti s-au declarat pregătiţi să ordone această încetare a focului încă de vineri la prânz, în cazul în care planul este semnat la Minsk.

Cele mai citite

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat o serie de măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi...

Artista Shakira scapă de ancheta de fraudă fiscală din Spania

Un tribunal spaniol a anunţat joi că a clasat cea de-a doua procedură pentru fraudă fiscală deschisă împotriva celebrei cântăreţe Shakira, care a scăpat...
Ultima oră
Pe aceeași temă