16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Kelemen: Cred că România este pregătită să aibă un preşedinte maghiar

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a lansat, vineri, la Miercurea Ciuc, candidatura la Preşedinţie. El a spus că România va fi puternică şi respectată, dacă va soluţiona relaţia dintre majoritate şi minoritate, adăugând că dacă va fi ales va fi un preşedinte al oamenilor, relatează Mediafax.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la ceremonia de lansare a candidaturii sale la Preşedinţie, desfăşurată la Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc, că pentru maghiari miza alegerilor este să îşi construiască viitorul în România, pe pământul natal.

”Am demonstrat că suntem o comunitate puternică, care ne dorim să rămânem maghiari pe pământul natal, să ne construim viitorul aici. Aceasta este adevărata miză a alegerilor prezidenţiale. Avem posbilitatea de a spune ce gândim şi nu ne mulţumim doar cu ideea de a ne face auzită vocea, ci şi cu cea de a ne cere drepturile. Eu, dacă aş fi ales preşedinte, aş fi unul al oamenilor, deoarece statul este o comunitate a oamenilor. Un stat multinaţional, cum este România, va fi puternic şi respectat, dacă va soluţiona relaţia dintre majoritate şi minoritate, dacă minorităţile nu vor avea sentimentul periclitării identităţii lor”, a spus Kelemen în discursul său.

Acesta a subliniat că, atunci când vorbeşte de autonomie, UDMR nu se gândeşte la separatism, la revizionism, şi le transmite românilor ”că steagul Ţinutului Secuiesc nu este al unui stat, ci al unei comunităţi”.

La rândul său, fostul preşedinte al UDMR Marko Bela a afirmat în discursul său că Uniunea vrea pentru România un preşedinte precum Kelemen Hunor care a dovedit deja că e în stare să conducă această ţară.

La ceremonia de lansare a candidaturii lui Kelemen Hunor la Preşedinţia României au participat circa 1.500 de persoane, parlamentari ai Uniunii, primari, europarlamentari, dar şi membri simpli.

Ultima oră
Pe aceeași temă