17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialKarzai acuză SUA de atentate atribuite talibanilor

Karzai acuză SUA de atentate atribuite talibanilor

Preşedintele afgan Hamid Karzai a acuzat serviciile secrete americane că au organizat numeroase atentate în Afganistan, care au fost atribuite talibanilor, conform The Washington Post, relatează Mediafax.

Karzai susţine că SUA urmăreşte destabilizarea Administraţiei de la Kabul.

Preşedintele afgan a prezentat o listă cu zeci de atentate comise în Afganistan în ultimii ani. Karzai susţine că serviciile secrete americane se află în spatele acestor atacuri, atât în mod unilateral, cât şi prin ajutarea insurgenţilor talibani.

Citeşte şi: Kabul: Trei angajaţi ai ONU şi un reprezentant al FMI, printre victimele atentatului de vineri

Pe lista prezentată de Karzai figurează şi recentul atac armat comis la un restaurant cu specific libanez din Kabul, un incident soldat cu moartea a 21 de persoane, inclusiv a trei cetăţeni americani. Atentatul a fost atribuit talibanilor afgani.

Preşedintele Karzai crede că obiectivul acestei conspiraţii ar fi destabilizarea situaţiei din Afganistan, inclusiv a Administraţiei de la Kabul.

Cu toate acestea, un oficial de la Preşedinţia afgană recunoaşte că nu există dovezi clare care să confirme implicarea Statelor Unite în atentate.

Mai mulţi oficiali americani au denunţat afirmaţiile lui Karzai, amintind că Washingtonul a oferit miliarde de dolari şi trupe în scopul susţinerii Administraţiei de la Kabul. “Este un punct de vedere profund conspiraţionist, departe de realitate”, a reacţionat ambasadorul SUA, James B. Cunningham.

Cele mai citite

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă