13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialJudecatorii bulgari nu mai au imunitate

Judecatorii bulgari nu mai au imunitate

Parlamentul bulgar a aprobat, astazi, o serie de modificari constitutionale menite sa duca la o combatere mai eficienta a coruptiei din sistemul judiciar, transmite Reuters.

Aceasta masura survine dupa ce Bulgaria a aderat la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, si risca sanctiuni datorita legislatiei permisive in domeniu.

Votul din Adunarea Nationala (Narodno Sabranie, parlamentul unicameral al Bulgariei, compus din 240 de deputati) s-a desfasurat dupa cea de-a treia lectura a propunerilor de modificare a legii fundamentale. Din cei 240 de deputati bulgari, 192 au sustinut amendamentele care vizau eliminarea imunitatii judecatorilor, procurorilor si criminalistilor si au decis infiintarea unui inspector, ales de parlament, care sa monitorizeze sistemul judiciar.

Tot astazi, Parlamentul bulgar a respins motiunea de cenzura depusa de opozitie impotriva cabinetului condus de Serghei Stanisev, relateaza Sofia News Agency.

Din totalul de 224 de deputati prezenti la dezbatere, 63 au votat pentru motiune, in timp ce 163 impotriva, iar unul s-a abtinut.

Dezbaterea motiunii care viza deficientele din sistemul de sanatate a avut loc miercuri si a durat mai mult de sapte ore si inca de joi se contura faptul ca majoritatea parlamentara va respinge aceasta motiune.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Europei

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europei. Șeful statului a vorbit despre alegerile europarlamentare din acest an, despre care...

Ciolacu laudă primarii și președinții de Consilii Județene pentru stabilitatea țării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că stabilitatea este asigurată de primari și președinții de Consilii Județene, nu de premieri, care se schimbă frecvent. Șeful...

Biden, dialog cu Iohannis – filmul mut continuă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o discuție relativ scurtă cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Cei doi...
Ultima oră
Pe aceeași temă