2 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăSpecialJudecătoarea lui Bercea Mondialu' rămâne în arest preventiv

Judecătoarea lui Bercea Mondialu’ rămâne în arest preventiv

Judecătoarea Carmen Marinescu, președintele suspendat al Tribunalului Olt, rămâne în arest preventiv, a decis definitiv vineri Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea Supremă a respins contestația făcută de Carmen Marinescu și a menținut decizia luată pe 24 martie de Curtea de Apel Craiova, prin care judecătoarea a fost arestată pentru 30 de zile, informeaza Agerpres.

Carmen Marinescu este acuzată de DNA că a primit 200.000 de euro mită, pentru a-l elibera din arest în anul 2011 pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, banii fiind dați prin intermediul avocatului Dumitru Cismaru.

După primirea sumei de 200.000 de euro, Carmen Marinescu și Iuliu-Severus Marinescu (soțul acesteia) au achiziționat trei suprafețe de teren și o casă, două dintre aceste achiziții nefiind menționate în declarațiile de avere ale magistratului.

Astfel, Iuliu Marinescu a primit de la o persoană apropiată de avocatul Cismaru o donație reprezentând un teren în suprafață de 703 mp și o construcție de 29 mp pe același amplasament, situat în localitatea Băile Olănești.

În realitate, pentru a evita menționarea judecătoarei Carmen Marinescu în contractul de cumpărare a acestui imobil, Iuliu Marinescu și Dumitru Cismaru au determinat-o pe proprietară să accepte încheierea unui act de donație, în realitate între părți fiind încheiat un contract tipic de vânzare-cumpărare și fiind plătit prețul de 55.000 lei. De asemenea, Iuliu Marinescu a dobândit prin cumpărare de la o altă persoană un teren situat în localitatea Corbu, județul Constanța, în suprafață de 1.250 mp.

Procurorii susțin că ar exista indicii privind subevaluarea prețului achitat de Iuliu Marinescu, urmând a fi efectuate în continuare cercetări în cauză cu privire la această tranzacție. Aceste două achiziții nu sunt menționate în declarațiile de avere întocmite și depuse în cursul anilor 2012 și 2013 de judecătoarea Carmen Marinescu.

Soții Marinescu au mai achiziționat un teren intravilan de 600 mp situat în municipiul Slatina, tranzacție consemnată în declarația de avere a magistratului. Terenul în cauză a fost trecut de către Consiliul Local Slatina din domeniul public în inventarul bunurilor ce aparțin domeniului privat al municipiului Slatina prin Hotărârea Consiliului Local Slatina nr. 170 din 26.07.2011.

Potrivit DNA, aceste imobile au fost achiziționate din suma de 200.000 de euro pretinsă și primită de judecătoarea Carmen Marinescu prin intermediul avocatului Cismaru, toate aceste demersuri fiind efectuate în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestor bunuri și ajutarea persoanelor care au săvârșit infracțiunea din care provin bunurile să se sustragă de la răspunderea penală.

Printr-o decizie luată pe 21 martie 2015, pronunțată în același dosar de Curtea de Apel Craiova, s-a dispus arestarea preventivă a lui Iuliu Severus Marinescu și a avocatului Dumitru Cismaru pe o perioadă de 30 de zile și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul Ilie Bucă.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Planul Roșu de Intervenție, activat după ce s-a văzut fum la un spital de copii

UPDATE, ora 10:25: Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că fumul degajat de aparatul RMN de la Secţia Pediatrie a...

Macron spune că „nu există motiv de panică” în legătură cu posibilele întreruperi de energie electrică în Franța

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu există niciun motiv de panică în legătură cu posibilele întreruperi de energie electrică în această iarnă,...

Mai multe instituții, sedii de societăți energetice și magazine din Marea Britanie au fost ocupate împotriva creşterii facturilor la energie

Militanţi ai mai multor grupuri ale societăţii civile au ocupat instituții, sedii de societăţi energetice şi magazine din Marea Britanie, în semn de protest...
Ultima oră
Pe aceeași temă