15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialJudecătoarea din Cornetu, arestată preventiv pentru 15 zile

Judecătoarea din Cornetu, arestată preventiv pentru 15 zile

ARESTARE. Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, va fi arestată preventiv pentru 15 zile, după ce instanţa supremă a admis, sâmbătă, recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care aceasta a fost lăsată liberă, potrivit Mediafax.

 

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, că judecătoarea Larisa Julieta Dragomir poate fi cercetată în libertate pentru luare de mită, iar pentru complicele acesteia, Marin Nicolae, a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Decizia a fost contestată la instanţa supremă atât de procurorii anticorupţie, care au propus arestarea preventivă pentru 29 de zile a judecătoarei Dragomir, cât şi de Marin Nicolae, care a cerut să fie cercetat în libertate.

Instanţa supremă a admis în parte recursul procurorilor anticorupţie, dispunând arestarea preventivă pentru 15 zile a judecătoarei Larisa Julieta Dragomir. De asemenea, magistraţii instanţei supreme au respins ca nefondat recursul formulat de Nicolae Marin, astfel că acesta rămâne în arest.

În urma deciziei definitive a instanţei supreme, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir fie se prezintă de bunăvoie la arestul Direcţiei de Cercetări Penale, fie va fi ridicată de poliţişti şi dusă pentru a fi încarcerată.

DNA a solicitat, joi seara, Consiliului Superior al Magistraturii să încuviinţeze reţinerea şi arestarea judecătoarei Julieta Larisa Dragomir, precum şi a lui Nicolae Marin, pentru luare de mită în formă continuată şi complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, judecătoarea şi complicele său au fost prinşi în flagrant de procurori imediat după ce au primit de la persoana care i-a denunţat, suma de 2.300 de euro, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar, fără a putea face precizări despre obiectul acelui dosar.

În anul 2009, judecătoarea Julieta Larisa Dragomir a fost cercetată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru atitudine nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi.

 

Cele mai citite

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă