19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialJudecătoare a Curţii de Apel Bucureşti, cercetată de DNA pentru LUARE DE...

Judecătoare a Curţii de Apel Bucureşti, cercetată de DNA pentru LUARE DE MITĂ

Veronica Cîrstoiu, judecătoare în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, este cercetată penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, arată DNA într-un comunicat remis redacţiei.

Redăm comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de numiţii CÎRSTOIU VERONICA, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi

CERGAN FLORIN, fiul acesteia, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

La data de 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a numitei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanţelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale.

În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective.

Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reţinerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, s-a procedat la aducerea la cunoştinţă a acuzaţiilor în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea administrării probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă