11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialJohn Kerry, despre dosarul nuclear iranian: "Ne rezervăm OPŢIUNEA MILITARĂ"

John Kerry, despre dosarul nuclear iranian: “Ne rezervăm OPŢIUNEA MILITARĂ”

Secretarul de Stat american John Kerry a cerut Congresului american să nu sporească sancţiunile împotriva Iranului pentru a da o şansă negocierilor cu privire la programul nuclear iranian, însă a adăugat că SUA îşi rezervă opţiunea militară în cazul în care negoierile vor eşua, transmite Mediafax.

“Cerem tuturor să se calmeze, să se uite cu atenţie la ce se poate realiza şi la care este realitatea. Dacă Congresul va impune unilateral noi sancţiuni, aceasta ar putea distruge calea negocierilor, le-ar opri şi ar spulbera orice reuşită”, a declarat John Kerry.
 
 

Conform şefului diplomaţiei americane, grupul P5+1 (Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania) este unit în jurul unei propuneri “dure”. “Dacă nu ar fi dură, de ce nu ar fi acceptat-o deja Iranul?”, a întrebat el.

“Există o pauză pentru că este o propunere dură”, a continuat diplomatul. “Dacă aceasta nu va funcţiona, ne rezervăm dreptul de a întări sancţiunile (…) şi ne rezervăm şi opţiunea militară“.

 John Kerry s-a întâlnit miercuri cu aleşii pentru a-i convinge să aştepte înainte de a vota un nou set de sancţiuni. Camera a adoptat în iulie un proiect de lege foarte dur, care pune, spre exemplu, pe lista neagră întreaga industrie de automobile iraniană, şi este rândul Senatului să elaboreze proiectul său, înaintea unei eventuale armonizări a celor două versiuni.
 
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă