15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialJOCURILE OLIMPICE România - SUA, scor 8-10, în grupa B, la polo

JOCURILE OLIMPICE România – SUA, scor 8-10, în grupa B, la polo

Naţionala de polo a României a fost învinsă, marţi, de vicecampioana olimpică SUA, scor 8-10, (3-3, 2-1, 0-3, 3-3), în cea de-a doua partidă din grupa B, la Jocurile Olimpice de la Londra, potrivit Mediafax.

 

Primul gol a aparţinut căpitanului României, Cosmin Radu, după nici 2 minute de joc. SUA au ripostat cu faulturi dure, dar eliminările au venit rapid. Nu au cedat, 1-1 (min. 4), gol Azevedo. Portarul Stoenescu şi-a intrat şi el în rol, blocând atacurile adverse, iar Iosep a adus o mare bucurie fanilor români, marcând dintr-o semi-boltă spectaculoasă, 2-1 (min. 6). După nici 15 secunde, Varellas a restabilit egalitatea, dar Ramiro Georgescu a găsit drumul spre poartă, 3-2, când mai erau 55 de secunde din prima repriză. Când totul părea stabilit, Mann a marcat pentru 3-3, iar la prima pauză, spectatorii erau încântaţi: 8 minute, 6 goluri.

Repriza secundă a fost la “bătaie”, cu acţiuni rapide, apărări atente şi atacuri în forţă, dar reflectate pe tabelă după 4 minute, tot Cosmin Radu, 4-3. Kovacs Istvan a cerut time-out (min. 14), iar încurajările reciproce ale tricolorilor au fost emoţionante. Abia reintrat în bazin, Cosmin Radu şi-a mai demonstrat clasa o dată, 5-3. Wright a redus la 5-4 (min. 15), care a fost şi scorul pauzei mari, ultimul minut înregistrând o apărare eroică a României.

Repriza a treia a debutat cu o bară a lui Cosmin Radu, plus un şut central al lui Iosep, apărat de Moses. Buşilă a fost eliminate 20 de secunde, SUA au profitat şi au egalat, prin Bailey (min. 19), 5-5. Alte trei atacuri ale României au fost contracarate de acelaşi Moses, iar Kovacs a cerut time-out (min. 22). La reluare, Buşilă a ţintit bara, iar Bailey nu a iertat la atacul următor, 5-6, românii fiind conduşi pentru prima dată. Cu 86 de secunde rămase din repriză, americanii au intrat la time-out, iar imediat după, au înscris prin Varellas, 5-7. România nu şi-a mai găsit ritmul până la ultima pauză, când tabela arăta acelaşi scor, fără gol pentru tricolori.

Ultima repriză a adus un nou gol al căpitanului Cosmin Radu, după trei minute, 6-7. Eliminările au curs în ambele tabere. Wright a fost cel care a “spart” tensiunea, 6-8 (min. 29), dar România a ratat patru şuturi consecutive în acelaşi atac, deşi avea om în plus. SUA au intrat la time-out, mai erau două minute din meci, la revenire Varellas a înscris pentru 6-9, pecetluind soarta disputei. Kadar a mai redus din handicap, 7-9, cu 74 de secunde rămase, Bailey i-a urmat exemplul 7-10, iar Iosep a marcat ultimul gol, 8-10, stabilind scorul final. În ultimele 18 minute ale partidei, România a marcat trei goluri, iar SUA, şapte.

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă