15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialJOCURILE OLIMPICE 2012 Răzvan Martin a câştigat MEDALIA DE BRONZ la haltere,...

JOCURILE OLIMPICE 2012 Răzvan Martin a câştigat MEDALIA DE BRONZ la haltere, a cincea pentru România la JO

Sportivul Răzvan Martin a câştigat, marţi, medalia de bronz, în finala categoriei 69 de kilograme, a cincea pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra, potrivit Mediafax.

Răzvan Martin, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să ridice 152 kilograme la smuls, din cele trei încercări, având a doua performanţă, după liderul Qingfeng Lin (China).

La aruncat, Martin a ridicat 177 şi 180 de kilograme, încercând ultima dată la 182 de kilograme, chiar dacă nu mai putea să-l depăşească pe chinez, care avea deja 7 kilograme în plus la total.

Halterofilul clujean a ratat ultima încercare, iar cu un total de 332 de kilograme a obţinut medalia olimpică de argint.

Aurul olimpic a fost revendicat de Qingfeng Lin (China), cu 344 kilograme, iar medalia de argint indonezianului Triyatno Triyatno, cu 333 kilograme.

România revine pe podiumul olimpic la haltere masculin după 16 ani.

Primul sportiv român care a intrat în concurs la haltere, Florin Croitoru, s-a clasat pe locul 9, la categoria 56 de kilograme.

Din delegaţia României în competiţia de haltere mai fac parte Roxana Cocoş (cat. 69 kilograme) şi Gabriel Sîncrăian (85 kg).

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă