20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialJaponia: Un funcţionar a minţit că participă la funerariile rudelor sale, pentru...

Japonia: Un funcţionar a minţit că participă la funerariile rudelor sale, pentru a beneficia de concediu

Un funcţionar public din oraşul Sendai, situat în nord-estul Japoniei, a fost demis după ce a minţit în legătură cu decesul mai multor rude pentru a primi concediu, relatează Wall Street Journal, conform Mediafax.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a depus,  în perioada mai 2008 – septembrie 2013, 12 cereri de concediu în care spunea că urmează să participe la funeralii ale rudelor sale.

Falsul a fost descoperit la începutul anului, când bărbatul şi-a completat ultima cerere folosind numele unei rude la ale cărei funeralii pretinsese că a participat şi în urmă cu cinci ani.

Salariaţii trebuie să completeze cereri pentru a primi concendiu pentru decesul unei rude şi să specifice numele decedatului. Primăria nu verifică de obicei decesele, a declarat un angajat al departamentului de resurse umane din primărie a declarat, pentru Japan Real Time.

În total, funcţionarul şi-a luat 16 zile libere folosind acest tip de concediu, potrivit Primăriei.

În urma verificărilor, s-a constatat că unele dintre persoanele respective nu decedaseră iar unele dintre nume erau false.

 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă