15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialItalia: Un nou cutremur puternic in L′Aquila

Italia: Un nou cutremur puternic in L′Aquila

Un cutremur puternic a fost resimtit luni seara in regiunea L'Aquila, din centrul Italiei, care a fost afectata in aprilie de un alt seism, soldat cu aproape 300 de morti, a anuntat agentia ANSA monitorizata de Mediafax.

Potrivit serviciului de Protectie civila, cutremurul a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la ora locala 22.58 (23.58, ora Romaniei), iar epicentrul a fost localizat la 20 de kilometri nord de L'Aquila, potrivit aceleiasi surse. Adancimea cutremurului a fost de 14 kilometri.

In urma seismului nu au fost semnalate victime sau pagube materiale, potrivit agentiei italiene.

In orasul L'Aquila numeroase persoane au parasit corturile in care au fost adapostite dupa cutremurul din aprilie, precizeaza ANSA.

Cutremurul de la 6 aprilie a avut o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter si o magnitudine de moment de 6,2.

Cutremurul de luni seara este unul dintre cele mai puternice care s-au produs dupa cel din 6 aprilie, care a lasat fara adapost mii de persoane, distrugand sau avariind circa 10.000 de locuinte.

Unele dintre aceste replici au depasit in zilele imediat urmatoare dupa cutremur magnitudinea de 5 grade pe scara Richter.

L'Aquila va gazdui la mijlocul lui iulie summitul sefilor de stat si de guvern din G8, care trebuia sa se desfasoare in Sardinia.

Cele mai citite

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă