11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialItalia a început expulzarea jihadiștilor. Câte persoane sunt monitorizate

Italia a început expulzarea jihadiștilor. Câte persoane sunt monitorizate

Italia a expulzat începând din decembrie nouă străini – presupuşi islamişti – şi supraveghează alte 100 de persoane considerate apropiate mişcării jihadiste, informează Mediafax.

Cinci tunisieni, un turc, un egiptean, un marocan şi un pakistanez au fost expulzaţi, a anunţat ministrul de Interne, Angelino Alfano, într-o conferinţă de presă. 

Alfano a mai anunţat că alte 100 de persoane sunt strâns supravegheate şi sunt suspectate că simpatizează "activităţi jihadiste şi teroriste" ori se pregătesc să ia parte la asemenea activităţi.

"Ne confruntăm cu o ameninţare iminentă care poate apărea oriunde pe continentul nostru. În faţa acestui pericol potenţial, am ridicat secuitatea la nivelul cel mai înalt", a subliniat el.

"Este o activitate care este necesar să fie efectuată din umbră, dar, credeţi-mă, este efectuată fără încetare, împotriva terorismului şi pentru apărarea democraţiei şi libertăţii noastre", a mai declarat ministrul de Interne.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă