14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialIstoria pescuitului gălățean începând cu anul 1467

Istoria pescuitului gălățean începând cu anul 1467

La Galați a fost lansată cartea „Tradiţia, promotoare a pescuitului gălăţean“, realizată de istoricul Tudose Tatu în cadrul Proiectului „Strategia de dezvoltare durabilă a zonei pescăreşti Prut-Dunăre“,  coor­donat de Patronatul IMM-urilor (PIMM) Galaţi și finanţat prin Programul Operaţional de Pescuit.

„Este o carte de istorie, care acoperă o perioadă de la 1467 până la 1948. Încercarea mea, bazată doar pe puţinele documente ce au mai răzbătut prin timp, urmăreşte evoluţia respectabilei ocupaţii, descrierea amenajărilor, instrumentelor, ambarcaţiunilor aşa cum apar ele cronologic, fie în actele de danie, fie în puţinele relatări ale călătorilor străini, fie în legislaţia de ev mediu până în vremea cea de pe urmă“, a declarat autorul cărții, Tudose Tatu.

Președintele PIMM Galați, Marian Filimon, a adăugat că lucrarea de 600 de pagini a presupus o laborioasă documentare în arhive din Galați și București: „Lucrarea este urmarea unei munci titanice, al unei activităţi laborioase de trudă, cercetare şi punere în pagină a tradiţiilor pescăreşti, specifice judeţului Galaţi, arealului în care de sute de ani pescuitul şi activităţile conexe acestuia au constituit o îndeletnicire şi o sursă economică importantă“.

Sub egida PIMM Galați au mai fost tipărite lucrările „Istoria trudită a fabricilor uitate“ – istorie a economiei gălățene începând cu anul 1829 și  „Industriași și comercianți gălățeni, harnici și de temut“, o istorie a mărcilor de fabrică și comerț din industria gălățeană. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă