13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialIstoria falsificată pentru noi certificate de revoluționar prevăzute de “Ordonanța Ponta”

Istoria falsificată pentru noi certificate de revoluționar prevăzute de “Ordonanța Ponta”

Anchetarea ultimei fabrici de certificate de revoluționar din decembrie 1989, născută dintr-o ordonanță emisă în 2014 de Guvernul Ponta, se extinde. Procurorii au descoperit aproape 1000 de revoluționari-impostori, care au obținut certificate prin falsificare unor documente. Pentru obținerea certificatelor a fost falsificată istoria mai multor localități precum Suceava, Craiova,Constanța, Buzău, Brăila, Târgoviște, Arad, Deva, Reșița, Herculane, Brașov.

În baza acestor certificate s-au obținut indemnizații lunare de 2020 lei.

România Liberă a dezvăluit în serial modul în care mii de impostori au obținut certificate de revoluționar și beneficii în timp ce mutilații Revoluției erau lăsați în uitare, fără bani, fără îngrijire medicală, fără medicamente. Aproape 5.000 dintre cei răniți, arestați și bătuți la Revoluția din decembrie 1989 au decedat în ultimii 27 de ani. În timp ce numărul adevăraților revoluționari scade prin decese, cel al impostorilor-profitori crește.

Pentru mai multe fapte de abuz în serviciu consecițe deosebit de grave au fost inculpați și arestați preventive Adrian Sanda (revoluționar autentic, din Timișoara!), secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, Denisa Corina Tănase și Cristina Valentina Cechi, șefi de servicii în cadrul secretariatului, Mihail Valentin Gadină, funcționar, Andreea Dragomir, secretarul Comisiei Parlamentare de Validare a Certificatelor de Revoluționar, Gheorghe Neagu și Ionel Iosif, șefi de asociații de revoluționari. De asemenea, au fost inculpați revoluționarii implicați în falsuri.

Mod de acțiune

“Ordonanța lui Ponta” din 2014 a creat o nouă categorie de revoluționari și anume cu “revoluționari rol determinant”. Până la Ponta au existat circa 20.000 de “revoluționari cu rol deosebit” cu indemnizații și multe alte beneficii, făcuți prin texte de lege promovate de fostul președinte al țării, Ion Iliescu.

Procurorii susțin că pentru a obține noul certificat de “revoluționar cu rol determinant” în victoria Revoluției din decembrie 1989 condiția era ca în orașul în care își avea sediul asociația de revoluționari să fi avut loc manifestații și represiuni înainte de fuga cuplului prezidențial Nicolae și Elena Ceaușescu din data de 22 decembrie 1989, ora 12.07. Dovezile puteau fi înregistrarea unor arestări abuzive, rănirea sau uciderea prin împușcare până la acea data și oră.

Grupul fabricanților de certificate a reușit să falsifice istoria unor orașe precum Suceava, Piatra Neamț, Craiova, Constanța, Buzău, Brăila, Târgoviște, Arad, Deva, Reșița, Herculane, Hunedoara, Brașov.

După falsificarea istoriei localității, asociațiile au promovat la SSPR dosare de revoluționar în baza unor declarații de martor, iar de la SSPR, care dădea un aviz, aceste dosare ajungeau spre validare la Comisia Parlamentară de Validare.


Citiți mai multe pe această temă: 

DEZVĂLUIRI. Certificate de impostor emise de 27 de ani fără oprire. Prima fabrică de revoluționari a apărut pe 16 decembrie 1990, prin legea „recunoștinței“ promulgată de Ion Iliescu

 

 

 

 

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă