15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Armata israeliană a lansat o operațiune terestră în Fâșia Gaza

UPDATE. Armata israeliană a lansat o operațiune terestră în Fâșia Gaza

UPDATE. Operațiunea armatei israeliene va include operațiuni de infanterie, de artilerie și ale serviciilor de informații, sprijinite de aviație și de marină, a adăugat armata, conform Agerpres.

În același timp, armata bombardează extrem de intens Fâșia Gaza prin aer, mare și prin tiruri de tunuri comasate la frontieră, potrivit AFP.

Benjamin Netanyahu a cerut armatei israeliene, joi seară, să înceapă operațiunea terestră în Fâșia Gaza, potrivit unui anunț al cabinetului său, citat de  Russia Today. 

"Premierul și ministrul apărării au cerut IDF începerea unei operațiuni terestre în această seară, cu scopul de a lovi bazele teroriste din Gaza”, notează Reuters citat de RT.

Israelul a lansat joi seară o operațiune terestră în Fâșia Gaza, după zece zile de raiduri soldate cu 237 de morți, a anunțat armata într-un comunicat, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul egiptean de externe Sameh Shukri a criticat ferm joi Hamas, estimând că mișcarea islamistă palestiniană ar fi putut salva zeci de vieți dacă ar fi acceptat armistițiul propus în această săptămână de către Cairo și care a fost acceptat de Israel.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă