35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIsraelul a lovit aerian un oraș port din Siria

Israelul a lovit aerian un oraș port din Siria

Israelul a deschis focul asupra unui important oraș port sirian în încercarea de a limita capacitățile militare ale grupării Hezbollah.

Avioane militare israeliene au atacat, în cursul nopţii de luni spre marţi, portul sirian Latakia, în cadrul unei operaţiuni care a vizat transporturi de armament iranian, afirmă surse locale.

Conform Televiziunii publice din Siria, citată de cotidianul The Times of Israel, avioane militare israeliene au lansat cinci rachete spre containere din Portul Latakia, situat la Marea Mediterană. Atacul a vizat transporturi de armament iranian destinate organizaţiei şiite libaneze Hezbollah. Nu au fost raportate victime.

Atacul pe care l-a pornit Israelul asupra Latakiei, oraș port sirian la Mediterana, este o acțiune neobișnuită a aviației israeliene

Atacul asupra Portului Latakia este o misiune rară efectuată de Israel, care evită să efectueze operaţiuni militare în zone din Siria în care se află trupe ruse. În 2018, Israelul a atacat oraşul Latakia, iar sistemele antiaeriene siriene au doborât din greşeală un avion rus de recunoaştere.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe tema operaţiunii de marţi, dar premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul luptă permanent împotriva „forţelor negative” din Orientul Mijlociu. „Împingem înapoi forţele negative din regiune zi şi noapte. Nu ne vom opri nicio secundă. Aceste activităţi au loc aproape zilnic”, a afirmat Naftali Bennett, conform cotidianul.ro.

Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii militare iraniene şi transporturi destinate grupului islamist şiit Hezbollah. Iranul şi organizaţia fundamentalistă libaneză Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Estonia, semnal de alarmă pentru Suedia și Finlanda: Rusia vă pregătește o surpriză

Estonia dă un semnal de alarmă pentru Suedia și Finlanda spunând că Rusia le pregătește o surpriză. Premierul Estoniei spune că o surpriză uriașă este...

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de euro

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de dolari, suplimentar față de sumele deja alocate. Decizia britanicilor a fost luată...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă