-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIsraelul a lovit aerian un oraș port din Siria

Israelul a lovit aerian un oraș port din Siria

Israelul a deschis focul asupra unui important oraș port sirian în încercarea de a limita capacitățile militare ale grupării Hezbollah.

Avioane militare israeliene au atacat, în cursul nopţii de luni spre marţi, portul sirian Latakia, în cadrul unei operaţiuni care a vizat transporturi de armament iranian, afirmă surse locale.

Conform Televiziunii publice din Siria, citată de cotidianul The Times of Israel, avioane militare israeliene au lansat cinci rachete spre containere din Portul Latakia, situat la Marea Mediterană. Atacul a vizat transporturi de armament iranian destinate organizaţiei şiite libaneze Hezbollah. Nu au fost raportate victime.

Atacul pe care l-a pornit Israelul asupra Latakiei, oraș port sirian la Mediterana, este o acțiune neobișnuită a aviației israeliene

Atacul asupra Portului Latakia este o misiune rară efectuată de Israel, care evită să efectueze operaţiuni militare în zone din Siria în care se află trupe ruse. În 2018, Israelul a atacat oraşul Latakia, iar sistemele antiaeriene siriene au doborât din greşeală un avion rus de recunoaştere.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe tema operaţiunii de marţi, dar premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul luptă permanent împotriva „forţelor negative” din Orientul Mijlociu. „Împingem înapoi forţele negative din regiune zi şi noapte. Nu ne vom opri nicio secundă. Aceste activităţi au loc aproape zilnic”, a afirmat Naftali Bennett, conform cotidianul.ro.

Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii militare iraniene şi transporturi destinate grupului islamist şiit Hezbollah. Iranul şi organizaţia fundamentalistă libaneză Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:56

Rusia acuză Occidentul că escaladează tensiunile cu „isterie”

Kremlinul a acuzat luni (24 ianuarie) Statele Unite și aliații săi de escaladarea tensiunilor Est-Vest cu „isterie”. NATO plănuiește să întărească forțele de...

C.E. propune ajutoare de 1,2 mld. de euro pentru Ucraina

Comisia Europeană (CE) a anunţat luni că vrea să-şi consolideze susţinerea financiară a Ucrainei cu 1,2 miliarde de euro, cu scopul de a o...

Rusia neagă că va închide gazele în Europa dacă va primi sancțiuni

Kremlinul a respins temerile că Rusia ar putea închide robinetul ce dă gazele către Europa în cazul unor sancţiuni din cauza consolidării trupelor sale...
Ultima oră
Pe aceeași temă