6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialIsrael: Poliția a transmis procuraturii rezultatele anchetei care vizează soții Netanyahu

Israel: Poliția a transmis procuraturii rezultatele anchetei care vizează soții Netanyahu

Rezultatele anchetei care îi vizează pe premierul israelian Benjamin Netanyahu și soția sa, suspectați că ar fi utilizat fonduri publice în scopuri private, au fost transmise de poliție către procurori, informează AFP, citat de Agerpres.

Poliţia nu a furnizat detalii despre rezultatele anchetei, dar presa israeliană asigură că poliţia recomandă începerea urmăririlor împotriva Sarei Netanyahu. Anunţul intervine după câteva zile de la publicarea unui raport oficial distinct care examina în detaliu călătoriile cu avionul efectuate de Benjamin Netanyahu şi de familia sa, indicând existenţa unor posibile conflicte de interese. 

Sara Netanyahu fusese audiată de anchetatori, anul trecut, după afirmaţii care acuzau cuplul că ar fi cheltuit bani ai contribuabililor pentru mobilier de grădină şi reparaţii ale instalaţiei electrice în vila personală din Cesareea (vest) a familiei. 

Citește și: Premierul Benjamin Netanyahu, suspectat de posibile conflicte de interese

În comunicatul publicat duminică, poliţia arată că această anchetă, începută în februarie 2015, examinase „suspiciunile privind comiterea unor acte de delincvenţă, inclusiv în scopul obţinerii frauduloase de avantaje, fraudă şi abuz de încredere”.

„Toate probele au fost transmise procurorului districtului din Ierusalim care a urmărit ancheta, cu scopul ca el să poată studia dosarul şi să ia o decizie (de urmărire penală sau nu)”, a continuat poliţia, care nu a făcut alte comentarii, dar – potrivit canalelor media israeliene – recomandă procurorului să înceapă urmărirea împotriva Sarei Netanyahu şi a altor persoane, dar nu şi împotriva soţului ei. 

Marţi, a fost publicat un raport asupra călătoriilor în străinătate ale lui Netanyahu, unele dintre ele efectuate împreună cu soţia şi copiii săi, între 2003 şi 2005, când era ministru al finanţelor. 

„Călătoriile dlui Netanyahu şi ale familiei sale, finanţate de organizaţii externe (care nu au legătură cu guvernul) în timpul perioadei în care era ministru al finanţelor, au contravenit reglementărilor în vigoare în domeniu şi ar putea da impresia astfel că el a obţinut beneficii sau că este vorba despre un conflict de interese”, indică raportul. 

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

ASF respinge numirea lui Septimiu Stoica membru în CA al Bursei Române de Mărfuri. Societatea condusă de Gabriel Purice, abonată la sancțiuni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins învestirea economistului Septimiu Stoica în Consiliul de Administrație (CA) al Bursei Române de Mărfuri (BRM), societate controlată...
Ultima oră
Pe aceeași temă