15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialIron Maiden promite un mare concert la Bucureşti

Iron Maiden promite un mare concert la Bucureşti

Celebrul turneu „Maiden England” al celor de la Iron Maiden a fost prezentat pentru prima oară în anii ’80, în 1988 desfăşurând-se la nivel mondial pentru promovarea discului Seventh Son Of A Seventh Son. Turneul a fost considerat atunci unul dintre cele mai reuşite ale unui grup heavy metal. Prima reprezentaţie din  „Maiden England 2013” – care este un soi de reproducere „recosmetizată” pentru  mileniul al treilea a spectacolului de scena al turneului din 1988 – a avut loc pe 27 mai, la Bilbao, în Spania, cu trupa Voodoo Six în deschidere. Show-ul de start, ca de altfel toate cele care au avut loc până acum, s-a bucurat de un succes extraordinar, în playlist-ul actual existând o mulţime de piese care au fost interpretate şi în legendarul turneu.  Au urmat reprezentaţiile lunii iunie din vestul Europei în metropole ca Barcelona, Paris, Milano, Frank­furt sau Berlin.

În România, Iron Maiden va veni din Finlanda, de la Helsinki, la bordul unei aeronave pilotată chiar de către Bruce Dickinson, celebrul vocalist al trupei, a cărei pasiune pentru zbor este deja de notorietate. Britanicii vor mai sta doar o zi la Bucureşti, următorul concert fiind programat la Istanbul, în Turcia.

Turneul pe pământ european se va încheia la începutul lui august la Londra, cu două super-concerte progamate pe 3 şi 4 august la Arena O2, biletele pentru reprezentaţia din 3 august fiind deja epuizate.

Trupa va zbura la începutul lui septembrie în Statele Unite ale Americii, unde va concerta cu Megadeth în deschidere, iar apoi se va muta pe pământ sud-american unde va urca pe scena „încălzită” de Slayer & Ghost.

Eddie va „umbri“ Palatul Parlamentului

Potrivit scenariului, show-ul de la Bucureşti va avea loc pe o scenă de 18 m lungime, 15 adâncime şi 1,8 m înălţime, pe care se va amplasa instalaţia de sunet şi lumini a grupului, totul fiind construit într-un stil grandios. Pe lângă jocurile de lumini de mare efect, Iron Maiden va prezenta un decor impresionant format din cel puţin zece fundaluri, care se vor schimba periodic, iar punctul de atracţie va fi mascota grupului, „Eddie the Head”, sau simplu Eddie, cum o alintă fanii. Eddie va fi prezent pe scenă la o dimensiune apreciabilă având un dispozitiv hidraulic de aproximativ patru tone, menit să-i  impresioneze pe cei prezenţi. Decorurile fastuoase, create de celebrul Derek Riggs, precum şi întregul spectacol vor realiza cu siguranţă unul dintre cele mai apreciate concerte heavy metal din România pe 2013. 

„Am îmbuntăţit producţia originală din 1988 pentru Maiden England şi am adus cu noi un impresionant spectacol de lumini, diferite noi întruchipări ale lui Eddie, o mulţime de efecte pirotehnice şi tot felul de lucruri care i-au bucurat pe fanii noştri”, a declarat Bruce Dickinson, mulţumit de modul în care decurge turneul.

Antrax şi Voodoo Six,
în deschidere

În deschiderea concertului Iron Maiden vor concerta grupurile Voodoo Six şi Anthrax.

Formată în 1981 şi considerată printre pionierele genului thrash metal, trupa americană Anthrax a fost prezentă pentru prima oară în România în 2010 cu ocazia festivalului Sonisphere, unde a concertat alături de Slayer, Megadeth şi Metallica sub egida Big Four. Eveniment de marcă a scenei metalice,  Turneul Big 4 a adunat pentru prima oară pe aceeaşi scenă patru nume reprezentative la nivel mondial ale rock-ului dur.

În 2013 Anthrax va reveni în România cu un alt tip de show, cu piese de pe noul material discografic, EP-ul „Anthems” scos anul acesta, dar şi cu hituri ca „Antisocial”, sau „Indians”.

Voodoo Six este un grup britanic din noul val adept al genului hard rock şi care până în acest moment a editat patru albume. Ultimul este o producţie 2013, se numeşte „Songs To Invade Countries To” şi arată un grup ce a progresat şi care merită toată atenţia la concertul din 24 iulie.

Bilete la mare preţ

Pentru concertul Iron Maiden din Piaţa Constituţiei, eveniment prezentat de către Marcel Avram şi East European Events în colaborare cu D&D East Entertainment, au fost vândure până acum nu mai puţin de 10.000 de tichete. Cele mai scumpe bilete sunt cele de 255,60 RON, la Golden Circle, urmează cele de 202,35 RON, din Silver Circle, cele mai ieftine având preţul de 170,40 RON, la Normal Circle. Biletele se găsesc prin reţeaua Eventim şi online pe
www.eventim.ro. 

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă