9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialIPS Teodosie, pus oficial sub acuzare pentru mita

IPS Teodosie, pus oficial sub acuzare pentru mita

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost pus oficial sub acuzare, procurorii Sectiei de Urnarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme incepand urmarirea penala fata de prelat, dar si fata de alti doi preoti, informeaza surse judiciare citate de Mediafax.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost audiat, in 30 iulie, in dosarul care a fost deschis ca urmare a unei investigatii jurnalistice, care a relevat anumite practici in modul de inscriere la Facultatea de Teologie, inaltului ierarh fiind suspectat de coruptie si fals.

Procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala fata de IPS Teodosie, pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, iar pe preotii Bogdan Chiriluta de complicitate la luare de mita si pe Emil Braescu, inspectorul Biroului Catehizare, pentru fals intelectual, au informat, miercuri, surse judiciare.

Acest dosar a ajuns la de Parchetul Tribunalului Constanta la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) dupa ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat ca ierarhul face parte din inaltul cler al BOR, astfel ca atrage competenta procurorilor PICCJ de investigare a acuzatilor ce i-au fost aduse lui IPS Teodosie.

Conform Parchetului Tribunalului Constanta, in luna martie 2009, desi trecusera sase luni de la inceperea anului scolar, in schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferita suma de 850 de euro, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi intermediat inscrierea, pe baza de documente false, antedatate la Facultatea de Teologie, a unui reporter de la ziarul "Romania Libera", fiind ajutat in acest sens de catre inspectorul Biroului Catehizare, parintele Emil Cosmin Braescu.

Potrivit paginii electronice a Patriarhiei Romane, IPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, este membru al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, cel mai inalt for bisericesc. Arhiepiscopia Tomisului face parte din Mitropolia Munteniei si Dobrogei, coordonata de insusi Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul BOR.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este primul inalt ierarh ortodox cercetat penal, in istoria Bisericii Ortodoxe Romane, din 1990 incoace.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. […] ÎPS Teodosie a îndemnat credincioșii să se păzească de boală. Arhiepiscopul Tomisului, cunoscut pentru mesajele de neîncredere lansate public în legătură cu măsurile anti-Covid, a dezvăluit la Radio Dobrogea că poți fi afectat de boală chiar și dacă nu crezi în ea, potrivit Protv.ro. […]