20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis a denunţat PROASTA ORGANIZARE a alegerilor în ţară şi diaspora....

Klaus Iohannis a denunţat PROASTA ORGANIZARE a alegerilor în ţară şi diaspora. A cerut BEC prelungirea votării

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a denunţat proasta organizare a alegerilor în ţară şi în străinătate, unde mulţi alegători nu au putut vota. Iohannis a solicitat Biroului Electoral Central prelungirea timpului alocat votării, informează Mediafax.

Este regretabil să observăm că din cauza proastei organizări a alegerilor în țară și în străinătate au rămas, din păcate, mulți români care nu au putut să-și exercite dreptul la vot. Au rămas foarte mulți oameni în diasporă în fața secțiilor de votare, fie din cauza timpului, fie din cauza faptului că nu au existat formulare suficiente. Au rămas, se pare, în țară foarte mulți studenți care din motive de proastă organizare nu au putut să voteze. Îi încurajez pe toți să meargă și în turul doi să voteze”, a declarat, duminică seară, după exit-poll-uri, Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că, în acest sens, cere Biroului Electoral Central să prelungească "timpul alocat votării pentru a da șansa și celor din țară și celor din diasporă să-și exercite dreptul la vot".

Klaus Iohannis a fost întrebat cum își explică prezența mai mică la vot decât în urmă cu cinci ani la alegerile prezidențiale.

"Da, probabil și din cauza proastei organizări mulți nu au reușit să voteze. Sper, și o să cer autorităților, dacă este posibil, să se miște un pic mai bine aceste autorități și să facă în așa fel încât românii să poată vota în turul doi toți cei care doresc să-și folosească votul”, a răspuns Iohannis.

"Românii au arătat clar că vor altfel de politică. Mai este o bătălie de dat, pe 16 noiembrie, şi vom câştiga", a mai spus Iohannis.

Cele mai citite

Kylian Mbappe, cel mai mare jucător din istoria PSG

Astăzi are loc cel de-al doilea meci din prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League, Borussia Dortmund - PSG, de la ora 22:00 Julien Laurens...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

O femeie şi-a înjunghiat fiul în vârstă de 34 de ani

O bihoreancă a fost reţinută, marţi seara, fiind acuzată că şi-ar fi înjughiat fiul, în urma unui conflict spontan. Procurorii au solicitat arestarea preventivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă