33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialInvestitorii de la bursă, tot mai pesimişti

Investitorii de la bursă, tot mai pesimişti

Bursa de la Bucuresti a crescut în şedinţa de luni cu doar 0,08%, într-o piaţă în care investitorii au manifestat un interes scăzut la tranzacţionare, considerând că nu există premisele îmbunătăţirii climatului economic existent.

“Interesul redus al investitorilor se datorează şi problemelor economice existente atât la nivel naţional cât şi internaţional, dar şi pesimismului acestora, întrucât nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a climatului în perioada următoare. Este posibil ca acestă situaţie să dureze până când preţurile vor ajunge la un nivel la care vor deveni mai atractive iar jucătorii îşi vor asuma riscul de a investi în acţiunile locale”, a declarat pentru Mediafax Mihai Mureşian, trader la firma de brokeraj Intercapital Invest.

Majoritatea acţiunilor au înregistat oscilaţii limitate la debutul sesiunii de luni, pe fondul unor tranzacţii cu volume reduse. Rulajul acţiunilor listate la BVB era de 8,5 milioane lei (1,97 millioane euro) la finalul şedinţei. Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), înregistra o creştere de 0,73%, până la 21.188,50 puncte, în vreme ce indicele BET-NG, care reflectă evoluţia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursă, a scăzut cu 0,03%, la 737,43 puncte.

“Evoluţie uşor ascendentă a indicilor care au deschis pe zero, deschiderea reprezentând minimul zilei, au crescut până cu puţin înaintea orei 12 când s-a atins maximul, indicii intrând apoi pe un trend uşor descendent până la închidere”, explică brokerii de la Prime Transaction.

Cel mai tranzacţionat emitent a fost ca de obicei SIF Oltenia (SIF5) +0,79%, care a variat între un minim de 1,26 lei / acţiune şi un maxim de 1,29 lei / acţiune.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a început demersurilor necesare în vederea introducerii la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Trusturilor de Investiţii Imobiliare (Real Estate Investment Trusts-REIT).

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă