20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialInvestitorii de la Aversa acuză statul de intimidare

Investitorii de la Aversa acuză statul de intimidare

Noii proprietari ai fabricii Aversa se plâng că sunt forţaţi să ţină pe loc o investiţie de 15 milioane de euro într-o nouă fabrică în Bucureşti din cauza unui proces intentat de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a intentat un proces consorţiului care a câştigat licitaţia de achiziţie a fabricii Aversa, invocând nerespectarea condiţiilor din caietul de sarcini. „La două săptămâni după ce am câştigat licitaţia, am fost contactaţi de un reprezentant al AAAS, care ne-a impus acceptarea unui partener privat recomandat de această autoritate. Am refuzat să ne lăsăm intimidaţi, fapt care a dus la continuarea acestui proces”, acuză într-un comunicat Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing.

Omul de afaceri canadian, activ anterior mai ales pe piaţa imobiliară locală, a câştigat anul trecut, prin firma Blue Diamond Estate şi în parteneriat cu Autoplast Engineering, licitaţia de privatizare a Aversa, producător aflat în faliment de peste şapte ani. Preţul plătit a fost de 17,3 milioane de euro, iar cumpărătorii sunt obligaţi prin contractul de privatizare să menţină producţia în următorii trei ani.

„În cele cinci luni de la preluare, compania a reînceput producţia şi exportul, a angajat 230 de muncitori, urmând să facă o investiţie de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea unei noi fabrici în Bucureşti. Deşi în plin proces de dezvoltare, Aversa Manufacturing se confruntă în acest moment cu o încetinire a acţiunilor de transformare, cauzate de un proces aflat pe rol la Tribunalul Bucureşti”, se arată în comunicat.

Motivul disputei? “Reprezentanţii legali ai companiei au invocat excepţia de tardivitate a acţiunii în instanţă, în condiţiile în care AAAS a depus contestaţia depăşind termenul legal de trei zile, însă judecătorul a decis continuarea procesului”.De remarcat însă că nu se invocă netemeinicia acţiunii ci doar caracterul său tardiv.

 

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă