13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSuedia: Volkswagen, anchetată în legătură cu posibilele dispozitive trucate

Suedia: Volkswagen, anchetată în legătură cu posibilele dispozitive trucate

Direcţia Antifraudă din Suedia a deschis, marţi, o investigaţie preliminară pentru fraudă gravă, împotriva producătorului german de maşini Volkswagen(VW), informează agenția EFE, citată de Agerpres.

Cazul vine după ce, anul trecut, grupul Volkswagen a fost implicat într-un scandal privind manipularea testelor de emisie, prin instalarea de “dipozitive trucate”, pentru ca valorile emisiilor de oxid de nitrogen să nu depășească maximele fixate de Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Grupul Volkswagen ar putea fi obligat să RĂSCUMPERE 115.000 de mașini în SUA

Investigațiile se concentrează pe autovehiculele fabricate între 2009 și 2015, autorizate inițial de Oficiul Federal de Transport Auto german (KBA) și apoi de Direcția Generală de Transport suedeză, și care au fost vândute în țara nordică. 

Volkswagen, care a anunțat ‘colaborarea totală’, se confruntă și cu un posibil delict de fals în acte într-un caz ce ar putea implica dare de mită, a avertizat Fiscul, care colaborează cu autoritățile din alte țări afectate. 

Guvernul american a prezentat în urmă cu o săptămână o plângere împotriva companiei germane, prin care o acuză pe această de delicte de mediu, prin trucarea motoarelor la circa 600.000 de autovehicule, pentru a trece testele de emisii poluante. 

Citeşte şi: Volkswagen, dat în judecată în SUA, în scandalul emisiilor

Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a dezvăluit în septembrie anul trecut trucarea autovehiculelor diesel ale VW, fapt recunoscut de grupul german. 

 

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă