15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialINUNDAŢII în Covasna: Circulaţia rutieră, restricţionată pe două drumuri

INUNDAŢII în Covasna: Circulaţia rutieră, restricţionată pe două drumuri

Circulaţia rutieră este restricţionată pe două drumuri din judeţul Covasna – DJ 103 B şi DC 19 – din cauza inundaţiilor produse de apele Râului Negru, relatează Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Andrea Buzsi, a precizat joi că DJ 103 B, este închis între localităţile Ozun şi Bicfalău, deoarece apele Râului Negru au inundat şoseaua pe o porţiune de aproape 400 de metri. Traficul rutier a fost deviat pe o rută ocolitoare.

Potrivit acesteia, se menţin restricţiile de circulaţie pentru autoturisme DC 19, între DN 13 E şi localitatea Bita, unde apa de pe carosabil măsoară aproximativ 50 de centimetri. În zonă au fost inundate în cursul nopţii precedente circa 100 de hectare de fâneaţă.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, Kovacs Odon a declarat joi pentru AGERPRES că apele Râului Negru sunt în retragere, cotele scăzând în medie cu 18-19 centimetri faţă de ziua precedentă.

Viitura anunţată de hidrologi pe cursul Râului Negru a trecut în cursul nopţii de localităţile Reci şi Ozun, fără a produce pagube, în zonele vulnerabile digurile fiind consolidate ori supraînălţate cu saci de nisip.

Potrivit acestuia, viitura se apropie de localitatea Chichiş, unde Râul Negru face confluenţa cu Râul Olt, dar prognozează că nu se vor produce inundaţii majore, deoarece albia e largă, iar debitul apelor s-a mai potolit.

”Dacă nu va ploua, atunci vom scăpa de inundaţii’, a declarat Kovacs Odon.

În ultimele zile a plouat pe arii extinse în judeţul Covasna, iar în anumite zone, cum ar fi Lemnia şi Covasna, cantităţile de precipitaţii au depăşit 30 de litri pe metrul pătrat.

Un bilanţ provizoriu al pagubelor, realizat în cursul zilei de miercuri de Prefectura Covasna, relevă că au fost inundate 14 gospodării şi anexe gospodăreşti, precum şi peste 120 de hectare de terenuri agricole şi fâneţe în zona Târgu Secuiesc, Chichiş-Băcel, Estelnic-Valea Scurtă, Dobârlău şi Turia.

Prognoza meteo indică în continuare vreme instabilă, cer noros şi ploi cu caracter de aversă la munte.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă