11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialIntre "Restul e tacere" si "Mondenii"

Intre “Restul e tacere” si “Mondenii”

» Tinerei angajate a Teatrului de Comedie Nae Caranfil i-a dat primul rol intr-un film, Emilia din "Restul e tacere".
» Pentru telespectatori ea este si Andreea Marin, Mioara Mantale, Elena Udrea sau soacra lui Silviu Prigoana din "Mondenii", de la Prima TV.
» Lucrarea sa de master de la UNATC are ca tema "Libertatea creatorului de teatru in perioada comunista".
» Cum te-a gasit Nae Caranfil? Au dat proba mai multe actrite sau ai fost singura optiune?
Din cate stiu, au dat proba mai multe actrite. Eu am fost ultima optiune.

» Cum te-a incurajat regizorul pe platou, dat fiind ca erai debutanta?
Nu am avut parte de un tratament special, dar m-am bucurat sa lucrez alaturi de Nae pentru ca este un om extrem de calm. Evident, primul pas e mai greu de facut dar, dupa ce descoperi frumusetea lui, devine din ce in ce mai interesant. Munca actorului cu sine insusi este cea mai grea. La casting am primit scenariul, l-am citit si am intuit o tipologie cu care Nae a fost de acord. Evident, sub bagheta sa s-au desfasurat zilele de filmare.
» Este Emilia un personaj mai degraba negativ sau mai degraba pozitiv? Cum ti l-ai apropiat?
Negativ sau pozitiv? Depinde din ce punct de vedere analizezi un personaj. Intotdeauna actorul incearca sa-i gaseasca personajului motivatiile actiunilor sale, sa fie de partea sa. Sa se intrebe de ce asa si nu altfel. Noi toti suntem o combinatie frumoasa intre acesti poli diferiti. Personajul Emilia exista si azi. Undeva, intr-un liceu din Bucuresti sunt sigura ca exista  o fata  care vrea sa devina actrita. Pe vremea aceea era un Dandy, acum este un Porsche.

» Ce ii e propriu stilului de lucru al lui Nae Caranfil?
Intreaba-ma peste 10 ani cand fi voi lucrat cu Nae Caranfil in cel putin 4 filme.

» Ai simtit la filmari presiunea costului mare al productiei?
Deloc. Poate doar producatorul.

» In "Mondenii" interpretezi personaje reale. Sunt greu de jucat? Au reactionat ele la satira voastra?
Cand iti faci meseria cu placere, nimic nu pare greu. Simti ca poti cuceri lumea cu personajele tale, si asta iti da stralucire in tot ceea ce faci. Am avut ocazia sa o cunosc pe Oana Zavoranu  cand a venit sa filmeze in serialul "Mondenii". Deci, ce reactie sa aiba decat una  buna? Se amuza, dar a tinut sa imi faca o mica observatie: "Nu mestec guma". Asa este, dar am vrut sa mai adaug eu un mic detaliu.
» Lucrarea ta de master are o tema foarte sobra, "Libertatea creatorului de teatru in perioada comunista".

 

Cum de ai ales-o ?
Of! Mi-ai adus aminte. Nu am inceput sa imi scriu lucrarea. stiu doar titlul. Ma intereseaza zona aceasta foarte tare. Cred ca trebuie sa ma hotarasc ce puncte sa ating. Sa incep cu o introducere in sistem, sa continui cu libertatea creatorului de teatru in conditiile in care cenzura era atat de apriga, sa trec prin subiectul spectacole de referinta, cum ar fi "Revizorul", de Lucian Pintilie, sa pun in pagina cateva interviuri cu oameni de teatru din acea perioada si… cred ca trebuie sa ma apuc de scris .

» Ai primit si alte propuneri in film?
Deocamdata filmez intens pentru "Mondenii", dar daca vin oferte va anunt cu siguranta si cu mare drag.

Profil
Mirela Zeta s-a nascut in 1982, in Bucuresti, si a absolvit UNATC in 2005, la clasa prof. univ. dr. Gelu Colceag. Intre 2005 si 2007 a facut un Master de actorie anul I. La Teatrul de Comedie a jucat in "A douasprezecea noapte", "Avarul indragostit", "Aceasta formidabila harababura", "Adio Carmen"sau "Sectorul S".

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă