37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialInterviuri cu Jackie Kennedy, publicate în premieră într-un volum editat de fiica...

Interviuri cu Jackie Kennedy, publicate în premieră într-un volum editat de fiica sa Caroline

O serie de şapte interviuri acordate de Jacqueline Kennedy la doar câteva luni după asasinarea soţului ei John F. Kennedy, în 1963, vor fi publicată în premieră într-o carte editată de fiica sa Caroline Kennedy, au anunţat, marţi, reprezentanţii Editurii Hyperion, citaţi de Mediafax.

Fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii face câteva mărturisiri despre planurile preşedintelui John F. Kennedy de a câştiga un al doilea mandat la Casa Albă într-o serie de interviuri acordate, în 1964, lui Arthur Schlesinger, un istoric laureat cu premiul Pulitzer şi biograf al familiei Kennedy.

Caroline Kennedy, singurul copil supravieţuitor al fostului cuplu prezidenţial american, a decis să publice în premieră aceste interviuri, pentru a marca, în 2011, împlinirea a 50 de ani de la învestirea tatălui ei ca preşedinte al SUA, au anunţat reprezentanţii Editurii Hyperion, deţinută de trustul The Walt Disney Co.

Caroline Kennedy va edita ea însăşi acest volum, care va fi lansat în septembrie 2011, pe baza unor înregistrări audio a căror durată totalizează şase ore şi jumătate.

Jackie Kennedy, care a dat dovadă de multă graţie şi echilibru în public după asasinarea soţului ei, a cerut ca aceste interviuri, realizate în prima jumătate a anului 1964, să fie sigilate pentru o perioadă nedefinită.

Jackie Kennedy s-a căsătorit ulterior cu armatorul milionar grec Aristotel Onassis, în 1968, şi a murit în 1994.

Iniţial, aceste interviuri urmau să fie incluse în arhiva ”John F. Kennedy Presidential Library and Museum”, ca o mărturie audio a celor care au fost apropiaţi fostului preşedinte american, împuşcat mortal pe 22 noiembrie 1963, în oraşul american Dallas.

„Pasiunea mamei mele pentru istorie a ghidat şi influenţat activitatea ei la Casa Albă”, a declarat Caroline Kennedy. „Ea credea în tatăl meu, în viziunea lui pe care o avea pentru America şi în arta politicii. Simţea că era important să îşi împărtăşească cunoştinţele cu generaţiile viitoare”, a mai spus aceasta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă