16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialInterlopul Ghenosu, condamnat la 4 ani de închisoare

Interlopul Ghenosu, condamnat la 4 ani de închisoare

Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat definitiv, joi, la patru ani de închisoare cu executare pe Florin Ghinea, zis Ghenosu, magistraţii majorând astfel pedeapsa de doi ani şi opt luni aplicată de Tribunalul Dâmbovbiţa, care îl condamnase pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice, informează Mediafax.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti l-au condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pe Florin Ghinea, cunoscut drept Ghenosu, unul dintre cei mai violenţi lideri ai lumii interlope din judeţul Dâmboviţa, au declarat reprezentanţi ai Curţii de Apel Ploieşti.

De asemenea, un alt bărbat judecat în acelaşi dosar, care fusese condamnat la doi ani de închisoare, a primit o pedeapsă majorată cu şase luni.

Decizia dată joi de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă, au declarat reprezentanţii Curţii de Apel.

În 1 iulie 2011, Tribunalul Dâmboviţa l-a condamnat pe Florin Ghinea la doi ani şi opt luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit deciziei publicate pe portalul instanţelor de judecată din România, în iulie 2011 Tribunalul Dâmboviţa a contopit mai multe pedepse aplicate de instanţa din România cu un rest dintr-o pedeapsă de şapte ani, pedeapsă aplicată de Tribunalul de mare Instanţă din Nice (Franţa), condamnându-l în final pe Ghenosu la doi ani şi opt luni de închisoare.

Atât Ghenosu, cât şi Parchetul au făcut apel la Curtea de Apel Ploieşti, atacând decizia tribunalului, în urma rejudecării cauzei pedeapsa finală fiind majorată.

Săptămâna aceasta, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe Ghenosu la nouă ani de închisoare într-un alt dosar, în care a fost judecat pentru şantaj şi clonare de carduri bancare, decizia fiind de asemenea atacată de către condamnat la Curtea de Apel Ploieşti.

Florin Ghinea a fost condamnat în anul 2003, în Franţa, la şapte ani de închisoare. În aprilie 2007, Florin Ghinea a fost predat autorităţilor din România, unde pe numele său exista un mandat de arestare pentru trafic de persoane, fiind pus în libertate de Tribunalul Dâmboviţa, înainte de termen.
Ghenosu a fost arestat din nou în 2009, în dosarul în care a fost condamnat, luni, la nouă ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, gruparea condusă de Ghenosu, deosebit de periculoasă, acţiona în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, dar şi în Italia şi Spania. Anchetatorii au stabilit că gruparea era formată din 25 de persoane, majoritatea cu vârste până în 25 de ani, cunoscute cu preocupări de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. Cele mai multe acţiuni ale membrilor reţelei erau violente, gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, spălare de bani şi, în subsidiar, camătă şi şantaj. Din aceste activităţi, membrii grupării obţineau sume mari de bani şi bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente şi bijuterii.

Liderul grupării, Florin Ghinea, era cunoscut în mediile interlope ca o persoană deosebit de violentă şi periculoasă, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spălare de bani, săvârşite atât în ţară, dar şi în străinătate.

Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă