33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialInstructorii militari britanici au început să antreneze soldaţii ucraineni

Instructorii militari britanici au început să antreneze soldaţii ucraineni

Instructorii militari britanici au început să antreneze membri ai armatei ucrainene care luptă împotriva separatiştilor proruşi în estul ţării, relatează  Mediafax.

Citește și: Marea Britanie va trimite 75 de instructori militari în Ucraina

Cei 35 de instructori militari britanici lucrează într-un oraș din sudul Ucrainei și vor rămâne aproximativ două luni în această ţară, transmite BBC News Online.

Ei vor antrena forţele ucrainene pentru misiuni defensive şi medicale şi vor furniza echipament neletal.

 Premierul britanic, David Cameron, a anunțat de luna trecută, că Marea Britanie este primul stat occidental care efectuează un program militar de antrenament pe termen lung în Ucraina, de la începutul conflictului din est, în urmă cu un an.

Guvernul britanic furnizează de asemenea truse de prim-ajutor, saci de dormit şi echipamente de vedere pe timp de noapte.

Mai multe echipe britanice urmează să ajungă în Ucraina săptămânile viitoare, dar mobilizarea a zeci de instructori militari este o decizie simbolică ce nu va altera echilibrul militar în cadrul conflictului, comentează corespondentul BBC.

Statele Unite au anunţat deja că intenţionează să trimită un batalion de militari pentru a antrena trei batalioane de soldaţi ucraineni.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise de la declanşarea conflictului armat în estul Ucrainei, în aprilie 2014, potrivit estimărilor ONU. Un acord de încetare a focului, semnat la Minsk, a intrat în vigoare la 15 februarie şi este în mare respectat, în pofida unor confruntări sporadice.

Cele mai citite

Concert în cinstea Senatului, la Ateneul Român. Ciucă spune că a dedicat o parte din concert echipei naționale de fotbal

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a fost prezent la un concert extraordinar la Ateneul Român, organizat în cinstea celor 160 de ani de existență a...

Joe Biden, președintele SUA: “Democrația nu este niciodată garantată. Fiecare generație trebuie să lupte pentru ea”

Președintele Joe Biden, unul dintre cei mai în vârstă politicieni ai Statelor Unite, lansează un avertisment către tinerii din societățile democratice. "Democrația nu este niciodată...

Grecia ucigașă

Publicațiile occidentale prezintă zilnic bilanțurile morților din Grecia. Vara toridă, venită prea devreme, ucide zilnic turiști. Temperatura aerului este în medie de 38°C, mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă