13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialInstitutul Cantacuzino ar putea trece în subordinea Universității de Medicină

Institutul Cantacuzino ar putea trece în subordinea Universității de Medicină

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a propus conducerii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti să analizeze posibilitatea de a prelua Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino”, potrivit unui comunicat al ministerului. 

Astfel, Cîmpeanu a transmis săptămâna trecută o scrisoare rectorului Universității de Medicină, Ioanel Sinescu, în care şi-a exprimat disponibilitatea de a identifica împreună soluţii în vederea deblocării situaţiei existente la Institutul Cantacuzino.

„Având în vedere competenţa, expertiza precum şi interesul manifestat în ultima perioadă de către reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti, faţă de situaţia Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie «Cantacuzino», vă rugăm să aveţi amabilitatea de a analiza posibilitatea ca universitatea pe care o conduceţi să preia coordonarea acestui institut”, se precizează în documentul remis conducerii UMF „Carol Davila”.

Citește și: Fond pentru salvarea Institutului Cantacuzino

Ministrului Educaţiei a subliniat că la UMF ”Carol Davila” sunt cei mai buni specialiști în domeniul de activitate al Institutului. 

„ UMF ”Carol Davila” beneficiază de cei mai buni specialişti în domeniul de activitate al institutului, cadre didactice universitare cu recunoaştere internaţională, dar şi de persoane cu experienţă şi rezultate remarcabile în ceea ce priveşte managementul unităţilor şi instituţiilor din domeniul medical”. 

De asemenea,  interesul manifestat de reprezentanţii universităţii faţă de viitorul Institutului Cantacuzino, fac din Universitatea de Medicină „cea mai potrivită instituţie pentru a prelua şi eficientiza activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie «Cantacuzino»”. 

Citește și: Zeci de persoane au protestat la Institutul Cantacuzino, cerând susţinerea instituţiei

După o gestionare deficitară a resurselor, în 2015 Institutul Cantacuzino are datorii de 5 milioane de euro, 500 de angajaţi din cei 1.600 câţi erau în 1989 şi niciun vaccin pe linia de fabricaţie. Inventarul produselor pe care Institutul „Cantacuzino” nu le mai fabrică din cauza licenţelor pierdute în 2011 cuprinde 9 vaccinuri, 6 seruri terapeutice, 7 seruri imunomodulatoare (ex. Polidin, Cantastim) şi un ser antigen pentru IDR.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă