13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialInstanţa supremă din Venezuela respinge iniţiativa de evaluare a stării lui Hugo...

Instanţa supremă din Venezuela respinge iniţiativa de evaluare a stării lui Hugo Chavez

Curtea Supremă din Venezuela a respins iniţiativa opoziţiei de trimitere a unei comisii medicale în Cuba pentru evaluarea stării de sănătate a preşedintelui Hugo Chavez, spitalizat de o lună la Havana pentru a fi operat a patra oară de cancer, relatează AFP, informează Mediafax.

“Instanţa supremă consideră că, în acest moment, nu este necesară trimiterea unei echipe medicale la Havana”, a declarat preşedintele Curţii Supreme, Luisa Estella Morales.

Curtea Supremă de Justiţie din Venezuela a decis că Hugo Chavez poate depune şi după 10 ianuarie jurământul de învestitură la începerea noului mandat.

Instanţa supremă consideră că amânarea depunerii jurământului este “legală”, dată fiind starea de sănătate a lui Hugo Chavez.

“Noul mandat nu începe neapărat în momentul depunerii jurământului”, a stabilit instanţa supremă.

Noul mandat al lui Hugo Chavez începe pe 10 ianuarie, dar preşedintele se află în Cuba pentru tratamentul de cancer, rămânând în spital din cauza unei infecţii pulmonare.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă