37.1 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSpecialInspector de urbanism din Gorj, trimis în judecată pentru luare de mită

Inspector de urbanism din Gorj, trimis în judecată pentru luare de mită

Un inspector cu probleme de urbanism și amenajarea teritoriului în cadrul Primăriei orașului Tismana a fost trimis în judecată  de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru  luare de mită.

”Conform situației de fapt reținute în rechizitoriu, în luna iunie 2015, inculpatul M.C.E., inspector cu probleme de urbanism și amenajarea teritoriului în cadrul Primăriei orașului Tismana, în exercitarea atribuțiilor de serviciu a pretins suma de 700 lei și a primit de la martora denunțătoare C.D. suma de 415 lei, pentru a-i elibera autorizație de construire a unui imobil, asigurând-o că nu o va sancționa contravențional dacă va construi fără autorizație, adică contrar prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.”, transmite DGA

După aproximativ 8 luni, la data de 03.02.2016, martora. s-a deplasat la sediul Primăriei oraș Tismana, unde a luat legătura cu inspectorul căruia i-a solicitat să-i restituie suma de 415 lei primită cu titlu de mită de către cel din urmă, întrucât nu a respectat înţelegerea privind eliberarea unui certificat de urbanism şi a unei autorizaţii de construcţie, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a prevederilor legale în materie.

În această împrejurare, funcționarul a restituit suma de bani şi a întocmit un înscris olograf în acest sens.

Prin ordonanța din 03.02.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inspectorul de urmabinsm, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă