26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialÎnotătorul american Fran Crippen a decedat în timpul unei competiţii

Înotătorul american Fran Crippen a decedat în timpul unei competiţii

Sportivul de doar 26 de ani, medaliat cu bronz în proba de maraton 10 km la Campionatele Mondiale din 2009, a decedat, sâmbătă, în timpul ultimei manşe a Cupei Mondiale, de la Fujairah (Emiratele Arabe Unite), a anunţat Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA), citata de Mediafax.

FINA a anunţat că a fost deschisă a anchetă pentru a se determina cauza decesului sportivului , fără a face alte precizări.

Potrivit publicaţiei specializate „Swimming World Magazine”, Crippen ar fi arătat semne de epuizare în turul trei din cele cinci ale probei de maraton 10 km. La finalul cursei, coechipierul său Alex Meyer a semnalat absenţa lui Crippen, care a început să fie căutat. Crippen a fost găsit două ore mai târziu, plutind la suprafaţa apei.

„Federaţia americană, angajaţii săi, sportivii şi antrenorii sunt profund întristaţi. Fran era un campion, însă mai important decât atât era o persoană extraordinară. Va rămâne în memoria noastră pentru calităţile sale „, se arată într-un comunicat al Federaţiei Americane de Nataţie.

Medaliat cu bronz în proba de maraton 5 km la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de nataţie în ape deschise, de la Roberval (Canada), Crippen îşi dorea să devină în 2012, la Londra, primul american medalia cu aur olimpic în proba de maraton.

Până în 2006, Fran Crippen a concurat în competiţiile de nataţie (în bazin), el câştigând de două ori titlul naţional în proba de 800 metri liber.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă