22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialINFOTRAFIC: Drumuri cu trafic îngreunat

INFOTRAFIC: Drumuri cu trafic îngreunat

În judeţul Cluj a început să se lase ceaţă. În cazul în care vizibilitatea va scădea semnificativ, pe lângă reducerea vitezei se impune folosirea luminilor de întâlnire împreună cu cele de ceaţă, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

În zilele următoare, pe ruta DN1A Cheia – Braşov, DN13 Braşov – Târgu Mureş, DN15 Târgu Mureş – Luduş, A3, DN1 Gilău – Aleşd, DN Varianta Bihor, DN1 Borş, se desfăşoară un transport agabaritic. La această oră (7:45), utilajele sunt pe DN1A Cheia – Săcele, în judeţul Braşov.

Un alt transport agabaritic (cu lăţimea de 7,10 metri) va porni la noapte, în jurul orei 23:30, pe ruta DN Centura Bucureşti (partea de est), DN2 Urziceni – Buzău – Focşani – Bacău – Roman, DN15D Negreşti – Vaslui, DN24 Bârlad – Tecuci, DN25 Lieşti – Independenţa – Galaţi.

”Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor care însoţesc transporturile agabaritice. Acestea se desfăşoară etapizat, cu întreruperea temporară şi locală a circulaţiei”, se arată în comunicatul de presă al poliţiei.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 6:00 şi 22:00, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu menţiunea că pe tronsonul Centura Bucureşti – Otopeni – Ploieşti aceasta se aplică şi autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

”Având în vedere că în multe zone drumurile sunt umede, iar partea carosabilă poate deveni alunecoasă din cauza temperaturilor scăzute, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă. Pentru zonele joase din judeţul Satu Mare, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting, valabilă până la ora 10:00, referitoare la burniţă şi formare de polei.

Le reamintim conducătorilor auto că au obligaţia ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă”, mai arată comunicatul poliţiei.

Cele mai citite

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă